Ласощі на зиму: варення з винограду
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг винограду
- 0,5 кг цукру
- 200 мл чистої води
- 60 гр мигдалю
- половина середнього лимона (сік)
Рецепт приготування страви:
- Виноград ретельно промити, відокремити ягоди від гілочок і проколоти кожну виноградинку по два рази голкою. Скласти підготовлений виноград у каструлю, додати цукор, влити воду і поставити на невеликий вогонь.
- Помішуючи, довести варення до кипіння. Готувати варення з винограду приблизно 35-40 хвилин за слабкого кипіння, якомога частіше помішуючи. Тим часом простерилізувати банки для консервації варення на зиму (в духовці, на парі або в мікрохвильовці). Бляшані кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин.
- Лимон потримати близько 5-10 хвилин у гарячій воді, потім розрізати його навпіл і вичавити з половинки весь сік, процідити його через сито. Додати у виноградне варення мигдаль, влити лимонний сік і гарненько перемішати.
- Розкласти готове варення по стерильних банках, закатати їх кришками, перевернути догори дном і накрити теплою ковдрою. Через 5-6 годин можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму. Варення з винограду зберігається близько 1,5 років.
А ти знаєш, що виноград містить багато корисних речовин? Він є джерелом антиоксидантів, які сприяють зміцненню імунітету та боротьбі зі стресом. Також виноград містить вітаміни групи В та важливі мікроелементи. Отож, насолоджуйся цим смачним варенням з користю для здоров'я!