Ласощі на зиму: варення з винограду

Ласощі на зиму: варення з винограду
3.7
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг винограду
  • 0,5 кг цукру
  • 200 мл чистої води
  • 60 гр мигдалю
  • половина середнього лимона (сік)

Рецепт приготування страви:

  1. Виноград ретельно промити, відокремити ягоди від гілочок і проколоти кожну виноградинку по два рази голкою. Скласти підготовлений виноград у каструлю, додати цукор, влити воду і поставити на невеликий вогонь.
  2. Помішуючи, довести варення до кипіння. Готувати варення з винограду приблизно 35-40 хвилин за слабкого кипіння, якомога частіше помішуючи. Тим часом простерилізувати банки для консервації варення на зиму (в духовці, на парі або в мікрохвильовці). Бляшані кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин.
  3. Лимон потримати близько 5-10 хвилин у гарячій воді, потім розрізати його навпіл і вичавити з половинки весь сік, процідити його через сито. Додати у виноградне варення мигдаль, влити лимонний сік і гарненько перемішати.
  4. Розкласти готове варення по стерильних банках, закатати їх кришками, перевернути догори дном і накрити теплою ковдрою. Через 5-6 годин можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму. Варення з винограду зберігається близько 1,5 років.

А ти знаєш, що виноград містить багато корисних речовин? Він є джерелом антиоксидантів, які сприяють зміцненню імунітету та боротьбі зі стресом. Також виноград містить вітаміни групи В та важливі мікроелементи. Отож, насолоджуйся цим смачним варенням з користю для здоров'я!