Смачна запіканка з картоплі та сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 6 середніх картоплин
- 75 гр твердого сиру
- 2 яйця (жовток)
- 2 ст.л. сметани
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю ретельно вимити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити картоплю приблизно півгодини до готовності. Потім злити воду і залишити картоплю остигати. Тим часом натерти сир на крупній тертці. Жовтки відокремити від білків і з'єднати в невеликій ємності.
- Коли картопля охолоне до комфортної вам температури, очистити її від шкірки. Скласти картоплю в каструлю і ретельно розім'яти її картоплемялкою в пюре. Додати сметану, жовтки, трохи солі та знову розтовкти до однорідного стану.
- Додати тертий сир і гарненько перемішати. Духовку розігріти до 220С, форму для запікання змастити шматочком вершкового масла. Картопляною масою заповнити кондитерський мішок і викласти масу у форму. Разом цього можна просто прикрасити поверхню запіканки за допомогою виделки.
- Запіканка з картоплі з сиром готується близько 15 хвилин. Коли поверхня запіканки зарум'яниться, вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Розкласти картопляну запіканку по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Що ще можна додати:
- Для більш пікантного смаку можна додати в масу для запіканки нарізані зелені цибулинки або подрібнену свіжу зелень.
- Експериментуйте з різними видами сиру, як-от чеддер, гауда або голландський сир, щоб надати запіканці різноманітності смаків.
- Подавайте запіканку з картоплі з сиром як самостійну страву або як супровід до м'яса чи риби.