Смачна запіканка з картоплі та сиром

Смачна запіканка з картоплі та сиром
3.8
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 середніх картоплин
  • 75 гр твердого сиру
  • 2 яйця (жовток)
  • 2 ст.л. сметани
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю ретельно вимити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити картоплю приблизно півгодини до готовності. Потім злити воду і залишити картоплю остигати. Тим часом натерти сир на крупній тертці. Жовтки відокремити від білків і з'єднати в невеликій ємності.
  2. Коли картопля охолоне до комфортної вам температури, очистити її від шкірки. Скласти картоплю в каструлю і ретельно розім'яти її картоплемялкою в пюре. Додати сметану, жовтки, трохи солі та знову розтовкти до однорідного стану.
  3. Додати тертий сир і гарненько перемішати. Духовку розігріти до 220С, форму для запікання змастити шматочком вершкового масла. Картопляною масою заповнити кондитерський мішок і викласти масу у форму. Разом цього можна просто прикрасити поверхню запіканки за допомогою виделки.
  4. Запіканка з картоплі з сиром готується близько 15 хвилин. Коли поверхня запіканки зарум'яниться, вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Розкласти картопляну запіканку по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Що ще можна додати:

  • Для більш пікантного смаку можна додати в масу для запіканки нарізані зелені цибулинки або подрібнену свіжу зелень.
  • Експериментуйте з різними видами сиру, як-от чеддер, гауда або голландський сир, щоб надати запіканці різноманітності смаків.
  • Подавайте запіканку з картоплі з сиром як самостійну страву або як супровід до м'яса чи риби.