Простий рецепт картоплі Айдахо
Кухня
Інгредієнти:
- 9-10 середніх картоплин
- 70-80 мл рослинної олії
- 2-3 зубчики часнику
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- кілька гілочок кропу та петрушки
- чорний і червоний мелений перець за смаком
- 0,5-1 ч.л. гірчиці
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю ретельно вимити і почистити щіткою (якщо картопля вже стара - очистити її від шкірки). Кожну картоплину розрізати на половинки, потім уздовж ще на дві частини (четвертинки). Кожну четвертинку розрізати вздовж на 2 часточки. У підсумку з кожної картоплини мають вийти близько 8 рівних часточок.
- Скласти нарізану картоплю в каструлю, залити водою і додати сіль за смаком. Ретельно розмішати вміст каструлі та поставити на вогонь. Накрити каструлю кришкою і довести воду до кипіння. Після закипання зняти кришку і варити картоплю Айдахо при слабкому кипінні ще кілька хвилин.
- Відкинути вміст каструлі на сито, дати стекти всій рідині і скласти картоплю в миску. Духовку розігріти до 180/200С, деко змастити 1 ч. л. рослинної олії (взяти із загальної кількості олії, зазначеної в рецепті).
- Часник почистити, розчавити в часникодавці, додати до картоплі. Зелень і цибулю промити, обсушити й дуже дрібно порізати. Додати зелень із цибулею та гірчицею до картоплі й ретельно перемішати. Влити в миску з картоплею рослинну олію і ретельно перемішати.
- Викласти часточки картоплі рівним шаром на деко і відправити його в розігріту духовку. Готується картопля Айдахо близько 20-30 хвилин до рум'яності. Потім вийняти деко, перекласти готову картоплю на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
- Перекласти Айдахо по тарілках і подавати до столу як гарячий гарнір. Смачного!
Картопля Айдахо відома своєю неймовірно смачною скоринкою та м'якою серединкою. Вона стане чудовим супутником до м'ясних страв або самостійним смачним гарніром. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком найкращої картоплі Айдахо просто вдома!