Картопля з тушонкою - смачний і поживний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 8 середніх картоплин
- 1 банка тушонки (вагою приблизно 300-350 гр)
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1-2 ст.л. томатної пасти
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. вершкового масла
- кілька гілочок зелені
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю очистити й порізати кубиками, опустити в каструлю з киплячою, підсоленою водою. Варити картоплю при слабкому кипінні приблизно 20 хвилин. Через зазначений час злити воду в окрему ємність, картоплю залишити остигати.
- Тим часом приготувати інші інгредієнти для картоплі з тушонкою. Цибулю почистити і дрібно порізати, часник почистити і також дуже дрібно порізати. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Відкрити банку з тушонкою, перекласти м'ясо з рідиною на тарілку і розім'яти виделкою.
- На сковорідці розігріти 2-3 ст.л. олії і викласти цибулю з часником. Через кілька хвилин додати моркву і перемішати. Смажити цибулю з морквою на середньому вогні, помішуючи, до м'якості (близько 3-5 хвилин). Додати томатну пасту, перемішати і довести до кипіння.
- Додати в сковороду картоплю, тушонку, сіль, перець, спеції за смаком і перемішати. Готувати картоплю з тушонкою на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин. За необхідності можна влити трохи картопляного відвару, в якому варилася картопля.
- Зелень промити та подрібнити, додати в готову страву і зняти сковороду з вогню. Накрити сковорідку кришкою і залишити на 10 хвилин. Через 10 хвилин зняти кришку, розкласти картоплю з тушонкою по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!
Картопля з тушонкою - це чудовий варіант для ситного обіду чи вечері. Ця страва має чудове поєднання смаків картоплі та тушонки, а також неповторний аромат свіжої зелені. Ви можете експериментувати зі спеціями та додавати свої улюблені інгредієнти, щоб зробити цю страву особливою для вас. Спробуйте приготувати картоплю з тушонкою сьогодні та насолоджуйтеся смаком традиційної української кухні!