Куряча печінка з грибами та соусом з червоного вина
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячої печінки
- 150 гр свіжих грибів
- 2 середні цибулини
- 1 помідор
- 50 мл білого сухого вина
- 20-30 гр вершкового масла
- 1 ст.л. борошна з гіркою
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. меленої паприки
- кілька гілочок зелені
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курячу печінку промити, покласти в миску і залити трохи теплою водою на півгодини. Тим часом приготувати гриби для печінки. Якщо ви використовуєте печериці - їх потрібно просто ретельно вимити та порізати невеликими шматочками.
- Всі інші гриби потрібно скласти в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити близько 20 хвилин при слабкому кипінні. Білі гриби потрібно варити 10-15 хвилин. Тим часом очистити цибулю і порізати її тонкими четвертинками. Часник очистити та дрібно нарізати. Відварені гриби відкинути на друшляк і дати стекти воді, потім порізати їх невеликими шматочками.
- На сковорідку влити 2-3 столові ложки олії та поставити її на вогонь. У розігріту олію викласти цибулю з часником. Смажити овочі, помішуючи, до золотистого відтінку приблизно 3-4 хвилини.
- Потім додати на сковорідку гриби та перемішати. Смажити цибулю з часником і грибами близько 7-10 хвилин до випаровування великої частини рідини. Відварені гриби смажити потрібно близько 5 хвилин. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. За бажанням, можна перекласти гриби з цибулею в окрему ємність.
- Злити воду з печінки, обсушити її та порізати невеликими шматками. У невеликій ємності з'єднати борошно з паприкою, розмішати. На окремій сковорідці (або в тій, на якій ви смажили гриби) розігріти пару столових ложок вершкового масла.
- Кожен шматочок курячої печінки обваляти з усіх боків у сухій суміші та викласти на сковорідку з розігрітим маслом. Смажити курячу печінку на середньо-сильному вогні 5 хвилин, безперервно помішуючи. У невеликій каструлі закип'ятити воду, на помідорі зробити хрестоподібний надріз і покласти його в каструлю з киплячою водою на хвилину.
- Через хвилину злити окріп і залити помідор на кілька хвилин холодною водою. У сковорідку з печінкою додати обсмажені гриби з цибулею і часником. Смажити курячу печінку з грибами на середньому вогні, помішуючи, практично до готовності (4-6 хвилин).
- Остиглий помідор очистити від шкірки і розім'яти виделкою в пюре. Додати помідорне пюре в сковороду з печінкою і грибами, влити вино, додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати.
- Тушкувати курячу печінку з грибами ще 7-10 хвилин на невеликому вогні під кришкою. При цьому періодично помішувати вміст сковороди. Зелень промити й подрібнити, додати до готової страви та перемішати.
- Зняти сковорідку з вогню і накрити кришкою на кілька хвилин. Куряча печінка з грибами готова, розкласти її по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!