Картопля в рукаві
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 2 ст.л. рослинної олії
- 3 зубчики часнику
- кілька гілочок зелені
- приправи за смаком - не обов'язково
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Якщо картопля стара - її потрібно почистити та вимити. Молоду картоплю можна просто ретельно вимити і почистити щіткою. Нарізати кожну картоплину на 6-8 часточок і скласти в рукав для запікання. Духовку розігріти до 180/200С.
- Часник промити і подрібнити ножем, додати в рукав. Додати до картоплі сіль, перець, приправи та спеції за смаком, перемішати. Влити кілька ложок рослинної олії, закріпити краї рукава з одного та іншого боку і перемішати картоплю всередині рукава, не відкриваючи його (просто потрясти).
- За бажанням можна змішувати картоплю з часником, сіллю та олією в мисці, а потім перекласти в рукав. Укласти рукав для запікання з картоплею на деко і відправити в розігріту духову шафу.
- Картопля в рукаві готується в межах години. Через зазначений час вийняти деко з духовки і залишити на кілька хвилин. Зелень промити та подрібнити.
- Розрізати рукав для запікання, перекласти запечену картоплю на тарілку й посипати подрібненою зеленню. Подавати картоплю гарячою як гарнір. Смачного!
Цей рецепт також дуже універсальний. Ви можете варіювати приправи та спеції залежно від свого смаку та уподобань. Додайте різні трави, які вам подобаються, або спробуйте експериментувати з іншими приправами, щоб створити унікальний смаковий букет.