Картопля з фаршем у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 600 гр м'ясного фаршу
- 2-3 помідори
- 120 мл чистої води
- 1 велика цибулина
- 2 ст.л. сметани
- 2 ст.л. майонезу
- кілька гілочок свіжої зелені
- 2 зубчики часнику
- 1 бульйонний кубик вагою близько 1-2 гр
- 1/4 ч.л. меленої паприки
- чорний і червоний мелений перець за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю очистити і нарізати тонкими круглими скибочками приблизно 0,5 см завтовшки. Розділити картоплю на 2 рівні частини. Духовку розігріти до 160/180С, форму для запікання змастити пів-ч.л. рослинної олії і викласти половину картоплі. Посипати сіллю та перцем.
- Цибулю очистити і порізати тонкими четвертинками, викласти половину на картоплю. Зелень промити, подрібнити. До фаршу додати зелень, сіль, чорний і червоний мелений перець за смаком, паприку, часник (розчавленого в часникодавці) і ретельно перемішати.
- Викласти поверх цибулевого шару фарш зі спеціями. Покрити фарш цибулею, що залишилася, і картоплею. Воду підігріти до гарячої температури, додати бульйонний кубик і розмішати до його повного розчинення. Додати до бульйону сметану, майонез і ретельно розмішати до однорідного кольору.
- Рівномірно залити картоплю з фаршем отриманою сумішшю і відправити форму в розігріту духову шафу. Готується картопля з фаршем у духовці приблизно 45 хвилин.
- Через зазначений час вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Перекласти картоплю з фаршем по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!
Це ситна страва, яка може стати чудовим варіантом для сімейного обіду або вечері з друзями. Картопля з фаршем у духовці має чудовий аромат та неперевершений смак. Вона поєднує солодку картоплю, соковитий фарш та ароматні спеції, створюючи вишуканий симбіоз смаків. Експериментуйте з різними видами фаршу та спеціями, щоб створити свій власний неповторний рецепт картоплі з фаршем.