Рулет із м'яса та овочів

Рулет із м'яса та овочів
4.1
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м'яса (або свинячо-яловичого фаршу)
  • 1 баклажан, вагою близько 300 гр (можна замінити одним кабачком)
  • 2 яйця
  • 150 гр сухого рису
  • 1 цибулина
  • 1 ст.л. сухого молока (можна замінити крохмалем)
  • 1 ст.л. меленої паприки
  • 1 ст.л. кунжуту
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Рис ретельно промити і всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити рис приблизно півгодини при слабкому кипінні. Потім відкинути рис на друшляк і залишити стікати. Духовку розігріти до 180/200С.
  2. Баклажан вимити, розрізати вздовж на дві частини, покласти на деко розрізом догори, скропити олією. Запікати баклажани приблизно півгодини до готовності. Вийняти деко і залишити остигати, потім очистити баклажани або кабачки від шкірки.
  3. Пропустити м'ясо через м'ясорубку разом із цибулею, баклажанами та перемішати. Потім додати до фаршу з овочами сирі яйця, варений рис, сухе молоко, паприку, сіль і перець. Ретельно перемішати до однорідної консистенції.
  4. З отриманої маси можна просмажити маленьку котлету, щоб додати до м'ясного хліба того, що йому не вистачає. Духовку розігріти до 180С, кунжут обсмажити на сухій сковороді, помішуючи, до появи приємного аромату. Форму змастити шматочком вершкового масла, викласти в неї м'ясну масу, розрівняти поверхню, посипати кунжутом і відправити в розігріту духовку.
  5. Випікати м'ясний хліб приблизно півтори години до готовності. Вийняти форму з духової шафи, залишити на 10 хвилин остигати. Нарізати м'ясну страву порційними шматочками та подавати до столу. М'ясний хліб смачний і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Ви можете спробувати додати свої улюблені трави або спеції до цього рецепту, щоб надати рулету ще більш насиченого смаку. Також, спробуйте подати цей м'ясний хліб зі свіжими овочами або смачним соусом для більшого задоволення вашого пікантного апетиту. Експериментуйте та насолоджуйтеся цією витонченою стравою разом із рідними та друзями.