Смачна та проста страва - броколі в клярі

Смачна та проста страва - броколі в клярі
3.9
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг броколі
  • 2 яйця
  • 100 мл мінеральної сильногазованої води (можна замінити простою водою)
  • 70 гр борошна
  • 20 гр вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Броколі ретельно промити під струменем води та розділити на суцвіття. У каструлі закип'ятити воду і трохи її підсолити, покласти туди суцвіття капусти.
  2. Варити броколі при слабкому кипінні приблизно 10 хвилин. Тим часом вбити яйця в невелику ємність і трохи збити виделкою до однорідності. Влити в яєчну суміш мінералку, посолити, поперчити і розмішати. Підмішати до отриманої маси борошно і вимішати кляр до однорідності вінчиком.
  3. Відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді. На сковорідці розігріти кілька ложок олії, покласти туди шматочок вершкового масла.
  4. Кожен шматочок капусти вмочити в кляр і викласти на сковороду. Смажити броколі в клярі близько 2-3 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Промокнути капусту паперовим рушником від зайвого жиру.
  5. Подавати броколі в клярі до столу гарячими, за бажанням полити сметаною. Смачного!

Броколі - чудова овочева страва, яка має багато корисних властивостей. Вона містить велику кількість вітаміну С, антиоксидантів і клітковини. Кляр, у якому готують броколі, надає страві ніжності та хрусткості. Ви можете спробувати додати в кляр інші спеції або трави, щоб змінити смак страви. А можливо, ви знайдете свій унікальний рецепт броколі в клярі, який стане вашою улюбленою стравою. Насолоджуйтеся цим простим і корисним рецептом разом зі своїми близькими!