Смачна та проста страва - броколі в клярі
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг броколі
- 2 яйця
- 100 мл мінеральної сильногазованої води (можна замінити простою водою)
- 70 гр борошна
- 20 гр вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Броколі ретельно промити під струменем води та розділити на суцвіття. У каструлі закип'ятити воду і трохи її підсолити, покласти туди суцвіття капусти.
- Варити броколі при слабкому кипінні приблизно 10 хвилин. Тим часом вбити яйця в невелику ємність і трохи збити виделкою до однорідності. Влити в яєчну суміш мінералку, посолити, поперчити і розмішати. Підмішати до отриманої маси борошно і вимішати кляр до однорідності вінчиком.
- Відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді. На сковорідці розігріти кілька ложок олії, покласти туди шматочок вершкового масла.
- Кожен шматочок капусти вмочити в кляр і викласти на сковороду. Смажити броколі в клярі близько 2-3 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Промокнути капусту паперовим рушником від зайвого жиру.
- Подавати броколі в клярі до столу гарячими, за бажанням полити сметаною. Смачного!
Броколі - чудова овочева страва, яка має багато корисних властивостей. Вона містить велику кількість вітаміну С, антиоксидантів і клітковини. Кляр, у якому готують броколі, надає страві ніжності та хрусткості. Ви можете спробувати додати в кляр інші спеції або трави, щоб змінити смак страви. А можливо, ви знайдете свій унікальний рецепт броколі в клярі, який стане вашою улюбленою стравою. Насолоджуйтеся цим простим і корисним рецептом разом зі своїми близькими!