Рецепт Печінкових рулетиків, що тануть у роті
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг яловичої печінки
- 2-3 середні морквини
- 5 яєць
- 250 мл молока
- близько 150 гр майонезу
- 120 мл молока
- 70-80 гр борошна
- 3-4 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Печінку вимити, покласти в миску і замочити в суміші молока з водою 1:1. Через півгодини злити рідину і промити печінку під струменем води. Пропустити печінку через м'ясорубку в миску.
- Вбити в подрібнену печінку яйця, влити тепле молоко, посолити, поперчити і ретельно розмішати до однорідної консистенції. Підмішати до печінкової маси борошно і гарненько перемішати.
- На сковороді розігріти кілька ложок олії і влити трохи печінкового тіста, рівномірно розподілити його по сковороді. Обсмажити печінковий млинець протягом 1-2 хвилин з кожного боку до готовності і перекласти на окрему тарілку.
- Таким чином просмажити всі млинці для рулетиків і скласти їх у стопку. Приготувати начинку для печінкових рулетиків: моркву почистити й натерти на великій тертці, часник почистити й розчавити в часникодавці або подрібнити ножем.
- З'єднати в невеликій мисці терту моркву, часник, майонез і гарненько перемішати. На край млинця покласти кілька столових ложок морквяної начинки і згорнути все в рулетик.
- Таким чином згорнути всі печінкові рулетики і викласти їх стопкою на тарілку, прикрасити зеленню. Подавати рулетики з печінкових млинців до столу як закуску, можна відразу після приготування. Смачного!
Печінка - одне з найбагатших джерел заліза серед продуктів харчування. Вона також містить вітаміни групи В і цінні амінокислоти. Додайте печінку до свого раціону, щоб отримати багато корисних речовин для здоров'я вашого організму.