Рецепт Печінкових рулетиків, що тануть у роті

 Рецепт Печінкових рулетиків, що тануть у роті
3.7
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичої печінки
  • 2-3 середні морквини
  • 5 яєць
  • 250 мл молока
  • близько 150 гр майонезу
  • 120 мл молока
  • 70-80 гр борошна
  • 3-4 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Печінку вимити, покласти в миску і замочити в суміші молока з водою 1:1. Через півгодини злити рідину і промити печінку під струменем води. Пропустити печінку через м'ясорубку в миску.
  2. Вбити в подрібнену печінку яйця, влити тепле молоко, посолити, поперчити і ретельно розмішати до однорідної консистенції. Підмішати до печінкової маси борошно і гарненько перемішати.
  3. На сковороді розігріти кілька ложок олії і влити трохи печінкового тіста, рівномірно розподілити його по сковороді. Обсмажити печінковий млинець протягом 1-2 хвилин з кожного боку до готовності і перекласти на окрему тарілку.
  4. Таким чином просмажити всі млинці для рулетиків і скласти їх у стопку. Приготувати начинку для печінкових рулетиків: моркву почистити й натерти на великій тертці, часник почистити й розчавити в часникодавці або подрібнити ножем.
  5. З'єднати в невеликій мисці терту моркву, часник, майонез і гарненько перемішати. На край млинця покласти кілька столових ложок морквяної начинки і згорнути все в рулетик.
  6. Таким чином згорнути всі печінкові рулетики і викласти їх стопкою на тарілку, прикрасити зеленню. Подавати рулетики з печінкових млинців до столу як закуску, можна відразу після приготування. Смачного!

Печінка - одне з найбагатших джерел заліза серед продуктів харчування. Вона також містить вітаміни групи В і цінні амінокислоти. Додайте печінку до свого раціону, щоб отримати багато корисних речовин для здоров'я вашого організму.