Смачна домашня ліверна ковбаса: рецепт і поради

Смачна домашня ліверна ковбаса: рецепт і поради
3.8
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,7 кг яловичої печінки
  • 0,7 кг яловичих легень
  • 0,7 кг сердець (свинячих або яловичих)
  • 9 яєць
  • 250 гр сметани 20-25%
  • 2,5-3 м кишок
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'ясні інгредієнти для ліверу промити, очистити трахеї легені. У каструлі закип'ятити воду і покласти туди серця. Яловиче серце необхідно варити близько 3 годин (при цьому через кожну годину міняти воду), а свиняче - близько 1,5 годин, міняючи воду кожні півгодини.
  2. Печінку замочити в суміші 1:1 води з молоком на півгодини. Потім закип'ятити у двох окремих каструлях воду, в одну покласти печінку (попередньо промивши її від молочної рідини), а в другу - легеню.
  3. Варити печінку приблизно 40 хвилин, а легеню близько 20-25 хвилин. Коли всі субпродукти зваряться, вийняти їх із води і дати охолонути. Цибулю очистити і порізати великими шматками.
  4. Пропустити остиглі м'ясні інгредієнти через м'ясорубку двічі, вдруге - разом із цибулею. Додати по одному сирі яйця і перемішати. Потім ввести в ліверний фарш сметану і перемішати до однорідності. Посолити, поперчити все за смаком, додати спеції.
  5. Кишки промити під холодною водою, обсушити і наповнити їх ліверним фаршем за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубці. Коли довжина ковбаски вас влаштує, потрібно відрізати в цьому місці кишку і зав'язати кінці з обох боків.
  6. Таким чином наповнити ковбаски фаршем (намагайтеся робити це якомога рівномірніше, щоб начинки не було в надлишку, але й не утворилося порожніх місць).
  7. У каструлі закип'ятити воду і покласти туди ковбаски. Варити ліверну ковбасу приблизно 40 хвилин за слабкого кипіння. Потім вийняти її з води, обсушити і дати їй повністю охолонути.
  8. Розігріти духовку до 140/160С, проколоти ковбаски в кількох місцях зубочисткою і викласти на деко. Щоб ковбаса під час запікання не пригорала до дека, можна підкласти під неї дерев'яні шпажки (для канапе).
  9. Запікати ліверну ковбасу близько 2,5 годин до рум'яності. Вийняти деко і залишити до повного охолодження. Ковбаски готові до вживання, можна використовувати їх у приготуванні закусок і різних страв. Домашня ліверна ковбаса зберігається в холодильнику близько 1-1,5 тижнів.

Ліверна ковбаса - це страва, яка має багату історію. Вона була популярна серед середньовічних лицарів, які брали її з собою в походи, оскільки лівер багатий поживними речовинами і добре зберігається. Ця ковбаса відома своєю ніжністю і насиченим смаком, що робить її ідеальним вибором для сніданків і закусок. Спробуйте свої сили в приготуванні цього класичного рецепта і насолоджуйтеся смаком домашньої ліверної ковбаси!