Смачна солянка з капусти в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 невеликий качан капусти, вагою близько 1 кг
- 350 гр курячого філе або свинини
- 1 велика цибулина
- 1 морква
- 1 ст.л. томатної пасти
- 2 зубчики часнику
- 2 лаврові листки
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Куряче філе або свинину промити, обсушити і порізати невеликими шматочками. У чашу мультиварки влити кілька ложок рослинної олії та встановити режим Смаження або Випічка на 20 хвилин.
- Всипати в розігріту олію подрібнене м'ясо й обсмажувати його, періодично помішуючи, близько 10 хвилин. За цей час почистити цибулю і порізати її тонкими четвертинками, моркву почистити і натерти на крупній тертці. Часник очистити від плівки і дуже дрібно нарізати гострим ножем.
- Додати до м'яса овочі, за потреби влити ще ложку олії й обсмажувати все разом ще 10 хвилин у цьому ж режимі. Тим часом тонко нашаткувати свіжу білокачанну капусту.
- Після закінчення режиму, додати в мультиварку капусту, сіль, перець, спеції та перемішати. Влити близько 150-200 мл гарячої чистої води, покласти зверху лаврове листя і закрити кришку.
- Готувати солянку з капусти в мультиварці приблизно 45 хвилин у режимі Тушкування. Якщо через зазначений час капуста не набула насиченого помаранчевого кольору і/або залишилося багато води - можна додати ще 10-15 хвилин до часу приготування.
- Після звукового сигналу залишити капустяну солянку з м'ясом у мультиварці ще на 10 хвилин (вимкнувши її від мережі). Розкласти страву з мультиварки по тарілках і подавати до столу гарячою. Смачного!
Цей рецепт солянки з капусти в мультиварці дуже зручний, оскільки мультиварка може виконати багато функцій - від смаження до тушіння. Крім того, така солянка містить багато корисних речовин і вітамінів, які підтримують імунітет та здоров'я. Її можна приготувати не тільки з курячим філе або свининою, але і з іншими видами м'яса, наприклад, з яловичиною або індичкою. Також можна додати до неї інші овочі, наприклад, перець або кабачки, щоб зробити її ще більш ситною та смачною.