Рецепт солянки з квашеної капусти

Рецепт солянки з квашеної капусти
3.5
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг квашеної капусти
  • 300 гр сосисок
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 2 ст.л. оцту 9%
  • 2 ч.л. цукру
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулину почистити і порізати дуже маленькими шматочками, моркву очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. На сковорідку влити кілька ложок рослинної олії та розігріти її на сильному вогні.
  2. Додати в розігріту олію цибулю, зменшити вогонь і обсмажувати її близько 2-3 хвилин, помішуючи. Додати моркву і смажити овочі ще 5 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Сосиски порізати кружечками, квашену капусту скласти в друшляк і промити під струменем прохолодної води, дати їй стекти.
  3. Додати подрібнені сосиски в сковороду, збільшити вогонь і обсмажити все протягом 1-2 хвилин, помішуючи. Потім скласти промиту капусту в сковорідку із сосисками та овочами, перемішати.
  4. Обсмажувати все, помішуючи, пару хвилин на середньому вогні. Потім влити близько 120 мл окропу, посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Готувати солянку близько 10 хвилин на невеликому вогні під кришкою.
  5. Через зазначений час додати в страву томатну пасту, цукор, оцет і знову перемішати. Прикрити сковорідку кришкою так, щоб залишився отвір для виходу пари, і готувати солянку з квашеної капусти до повного випаровування рідини.
  6. Зняти кришку, перекласти солянку на тарілку і подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Цей рецепт солянки з квашеної капусти можна варіювати за власним смаком, додавши до складу інші овочі або м'ясо. Наприклад, замість сосисок можна взяти варену ковбасу, а до складу додати нарізані помідори або перець. Також, щоб зробити солянку більш насиченою, можна додати трохи гарячого перцю або кунжуту.