Рецепт солянки з квашеної капусти
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг квашеної капусти
- 300 гр сосисок
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 ст.л. томатної пасти
- 2 ст.л. оцту 9%
- 2 ч.л. цукру
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулину почистити і порізати дуже маленькими шматочками, моркву очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. На сковорідку влити кілька ложок рослинної олії та розігріти її на сильному вогні.
- Додати в розігріту олію цибулю, зменшити вогонь і обсмажувати її близько 2-3 хвилин, помішуючи. Додати моркву і смажити овочі ще 5 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Сосиски порізати кружечками, квашену капусту скласти в друшляк і промити під струменем прохолодної води, дати їй стекти.
- Додати подрібнені сосиски в сковороду, збільшити вогонь і обсмажити все протягом 1-2 хвилин, помішуючи. Потім скласти промиту капусту в сковорідку із сосисками та овочами, перемішати.
- Обсмажувати все, помішуючи, пару хвилин на середньому вогні. Потім влити близько 120 мл окропу, посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Готувати солянку близько 10 хвилин на невеликому вогні під кришкою.
- Через зазначений час додати в страву томатну пасту, цукор, оцет і знову перемішати. Прикрити сковорідку кришкою так, щоб залишився отвір для виходу пари, і готувати солянку з квашеної капусти до повного випаровування рідини.
- Зняти кришку, перекласти солянку на тарілку і подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Цей рецепт солянки з квашеної капусти можна варіювати за власним смаком, додавши до складу інші овочі або м'ясо. Наприклад, замість сосисок можна взяти варену ковбасу, а до складу додати нарізані помідори або перець. Також, щоб зробити солянку більш насиченою, можна додати трохи гарячого перцю або кунжуту.