Рецепт смаженої скумбрії в клярі та паніровці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 скумбрія
- 100 мл білого сухого вина
- 1 яйце
- 2 ст.л. лимонного соку
- борошно - опціонально
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Скумбрію промити, обсушити, видалити голову, хвіст, плавники та хребет (рибні відходи не викидати, з них можна приготувати наваристу юшку). Відокремити філе від кісток і порізати великими шматочками.
- З'єднати в невеликій ємності лимонний сік і вино, натерти філе сіллю і перцем з обох боків. Скласти скумбрію в миску, залити маринадом і залишити на півгодини-годину в кімнатній температурі або на ніч у холодильнику.
- Яйце вбити в окрему миску і збовтати виделкою до однорідності з дрібкою солі. Борошно всипати на окрему тарілку. На сковорідку влити 50 мл олії та поставити на сильний вогонь.
- Кожен шматочок риби обваляти в борошні, вмочити в яйце, знову обваляти в борошні й викласти в розігріту олію. Смажити скумбрію на середньому вогні до рум'яної скоринки з обох боків.
- Смажену скумбрію перекласти на тарілку, застелену серветками або паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир. Подавати рибу гарячою, бажано з овочевим гарніром. Смачного!
Цікаві факти про скумбрію:
- Скумбрія - це риба, що містить багато жирів Омега-3, які сприяють здоров'ю серця та мозку.
- Скумбрію легко підготувати та вона ідеально підходить для смаження, випікання.
- Скумбрія часто використовується в скандинавській кухні та є популярною стравою в країнах, що межують з Атлантикою, Середземним морем та Північним морем.