Рецепт смаженої скумбрії в клярі та паніровці

Рецепт смаженої скумбрії в клярі та паніровці
5.0
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 скумбрія
  • 100 мл білого сухого вина
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • борошно - опціонально
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Скумбрію промити, обсушити, видалити голову, хвіст, плавники та хребет (рибні відходи не викидати, з них можна приготувати наваристу юшку). Відокремити філе від кісток і порізати великими шматочками.
  2. З'єднати в невеликій ємності лимонний сік і вино, натерти філе сіллю і перцем з обох боків. Скласти скумбрію в миску, залити маринадом і залишити на півгодини-годину в кімнатній температурі або на ніч у холодильнику.
  3. Яйце вбити в окрему миску і збовтати виделкою до однорідності з дрібкою солі. Борошно всипати на окрему тарілку. На сковорідку влити 50 мл олії та поставити на сильний вогонь.
  4. Кожен шматочок риби обваляти в борошні, вмочити в яйце, знову обваляти в борошні й викласти в розігріту олію. Смажити скумбрію на середньому вогні до рум'яної скоринки з обох боків.
  5. Смажену скумбрію перекласти на тарілку, застелену серветками або паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир. Подавати рибу гарячою, бажано з овочевим гарніром. Смачного!

Цікаві факти про скумбрію:

  • Скумбрія - це риба, що містить багато жирів Омега-3, які сприяють здоров'ю серця та мозку.
  • Скумбрію легко підготувати та вона ідеально підходить для смаження, випікання.
  • Скумбрія часто використовується в скандинавській кухні та є популярною стравою в країнах, що межують з Атлантикою, Середземним морем та Північним морем.