Смачна наливка з горобини

Смачна наливка з горобини
4.7
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг червоної горобини
  • 0,8 л горілки
  • 500 гр цукру
  • чиста вода - опціонально

Рецепт:

  1. Для приготування наливки необхідно використовувати тільки стиглу горобину. Відокремити ягоди від гілочок, перебрати і скласти в друшляк. Промити горобину під струменем води, повністю обсушити і рівномірно викласти на деко.
  2. Духовку розігріти до 60С і відправити туди деко з ягодами. Запікати червону горобину близько 15 хвилин до появи соку і сильного аромату. Банки ретельно вимити з содою і висушити, кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин.
  3. Вийняти деко з духовки, розкласти ягоди по банках, залити їх горілкою і щільно закрити кришками. Наливка з горобини має настоюватися протягом 35-40 днів у теплому, добре освітлюваному приміщенні.
  4. Коли колір настоянки стане бурштиновим, злити її з банок в окрему ємність, закрити кришкою і прибрати в холодильник. У банки з горобиною всипати цукор, закрити кришками і гарненько їх струсити для рівномірного розподілу цукру.
  5. Залишити наливку з червоної горобини на 3-3,5 тижні в темному прохолодному місці. Через зазначений час злити сироп, що утворився з банок, в окрему ємність. З'єднати сироп із раніше отриманою настоянкою і ретельно розмішати вінчиком. Залишити отриманий напій у холодильнику, в щільно закритій пляшці.
  6. Горобину в банках залити чистою водою (так, щоб майже повністю покрити нею ягоди), закрити кришками і залишити в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів. Через 2 тижні злити настояну воду у велику каструлю, додати до неї раніше приготовану настоянку і розмішати.
  7. Процідити готову настоянку через сито, розлити по скляних пляшках, щільно закрити кришками і відправити на зберігання в темне прохолодне місце. Наливка з горобини має настоятися щонайменше місяць перед подачею.

Горобина відома своїми лікувальними властивостями. Вона містить велику кількість вітаміну С та інших корисних речовин, які покращують імунітет і загальний стан організму. Крім того, наливка з горобини має приємний фруктовий смак та аромат, що робить її ідеальним напоєм для особливих випадків та святкових подій. Спробуйте приготувати цю наливку та насолоджуйтеся її неповторним смаком разом із сім'єю та друзями!