Смачна насолода: Вино з черемхи
Кухня
Інгредієнти:
- 5 кг ягід черемхи
- 5 л чистої води
- 1,5 кг цукру
- 100 гр родзинок
Рецепт:
- Відокремити ягоди від гілочок, перебрати їх і обтерти сухою ганчіркою (мити не можна, тому що на поверхні плодів природні дріжджі). Скласти черемху в каструлю і ретельно розчавити картоплем'ялкою або руками.
- Воду влити в окрему каструлю, додати цукор і розмішати, поставити на вогонь. Проварити сироп протягом 4 хвилин після закипання на невеликому вогні. Потім зняти каструлю з плити і залишити остигати до кімнатної температури (близько 25С).
- Бутель для бродіння вина (бажано ємністю 10 л) ретельно вимити, скласти туди ягідне пюре, влити сироп, додати родзинки (попередньо промити їх під теплою водою). Усе перемішати і накрити шийку бутля марлею, поставити його в тепле місце (можна і в кімнатну температуру), захищене від сонячних променів.
- Сусло з черемхи для вина має настоюватися близько 2-3 діб. При цьому двічі на день потрібно розмішувати вміст бутля і знову накривати його марлею.
- Через зазначений час ретельно віджати весь сік за допомогою марлі, перелити його в бутель великого розміру. На шийку бутля надіти гумову рукавичку, проколоти на ній один палець голкою.
- Вино з черемхи залишити на 30-40 днів у кімнатній температурі (в захищеному від сонячних променів місці). Коли на дні ємності утвориться осад, а рукавичка здується, можна зняти її й обережно розлити вино по скляних бутлях, проціджуючи його через 3 шари марлі й намагаючись не зачепити осад на дні.
- Щільно закрити пляшки кришками і відправити в темне прохолодне місце. Домашнє вино з черемхи має настоятися щонайменше півроку перед подачею до столу. Смачного!