Смачна насолода: Вино з черемхи

Смачна насолода: Вино з черемхи
5.0
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 кг ягід черемхи
  • 5 л чистої води
  • 1,5 кг цукру
  • 100 гр родзинок

Рецепт:

  1. Відокремити ягоди від гілочок, перебрати їх і обтерти сухою ганчіркою (мити не можна, тому що на поверхні плодів природні дріжджі). Скласти черемху в каструлю і ретельно розчавити картоплем'ялкою або руками.
  2. Воду влити в окрему каструлю, додати цукор і розмішати, поставити на вогонь. Проварити сироп протягом 4 хвилин після закипання на невеликому вогні. Потім зняти каструлю з плити і залишити остигати до кімнатної температури (близько 25С).
  3. Бутель для бродіння вина (бажано ємністю 10 л) ретельно вимити, скласти туди ягідне пюре, влити сироп, додати родзинки (попередньо промити їх під теплою водою). Усе перемішати і накрити шийку бутля марлею, поставити його в тепле місце (можна і в кімнатну температуру), захищене від сонячних променів.
  4. Сусло з черемхи для вина має настоюватися близько 2-3 діб. При цьому двічі на день потрібно розмішувати вміст бутля і знову накривати його марлею.
  5. Через зазначений час ретельно віджати весь сік за допомогою марлі, перелити його в бутель великого розміру. На шийку бутля надіти гумову рукавичку, проколоти на ній один палець голкою.
  6. Вино з черемхи залишити на 30-40 днів у кімнатній температурі (в захищеному від сонячних променів місці). Коли на дні ємності утвориться осад, а рукавичка здується, можна зняти її й обережно розлити вино по скляних бутлях, проціджуючи його через 3 шари марлі й намагаючись не зачепити осад на дні.
  7. Щільно закрити пляшки кришками і відправити в темне прохолодне місце. Домашнє вино з черемхи має настоятися щонайменше півроку перед подачею до столу. Смачного!