Освіжаючий рецепт компоту з шипшини

Освіжаючий рецепт компоту з шипшини
3.7
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л чистої води
  • 250 гр сушеної шипшини
  • 1 середній апельсин
  • 150 гр цукру
  • 1 паличка кориці

Рецепт:

  1. Шипшину промити і скласти в каструлю, залити її теплою водою. Залишити воду з шипшиною на 8 годин у кімнатній температурі. Через зазначений час процідити настій через сито (шипшину не викидати).
  2. Апельсин покласти на 5 хвилин у миску з гарячою водою. Потім вийняти його, обсушити і зняти цедру, з м'якоті вичавити весь сік і процідити його через сито. Влити настій у каструлю, додати до нього паличку кориці, цедру, цукор і поставити на вогонь.
  3. Помішуючи, довести компот до закипання і додати в нього шипшину, влити апельсиновий сік. Після повторного закипання зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити на 6-8 годин.
  4. Через зазначений час можна процідити компот через марлю, складену в два шари, розлити по пляшках і відправити в холодильник для охолодження. Подавати компот із шипшини до столу охолодженим (у холодильнику він зберігається до 1-1,5 тижнів).
  5. Якщо ви хочете законсервувати компот із шипшини на зиму, потрібно простерилізувати банки і прокип'ятити кришки протягом 8 хвилин. Одразу після цього потрібно втретє довести компот до кипіння, процідити його через марлю, складену в два шари, і розлити по стерильних банках.
  6. Закатати банки кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Після повного охолодження банок можна прибрати компот на зберігання до решти заготовок на зиму.

Цей компот ідеально підходить для освіження влітку або як напій на святковому столі. Шипшина багата на вітаміни та антиоксиданти, а апельсин додає їй свіжості та аромату. Пам'ятайте, що ви також можете законсервувати компот із шипшини на зиму, якщо простерилізуєте банки та кришки. Радійте цьому смачному напою в будь-яку пору року!