Лікер із чорноплідної горобини: неперевершений смак і аромат

Лікер із чорноплідної горобини: неперевершений смак і аромат
4.2
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг чорноплідної горобини
  • 1 л горілки
  • 800 гр цукру

Рецепт:

  1. Чорноплідну горобину промити і відокремити ягоди від гілочок, скласти в каструлю з киплячою водою і проварити протягом 20-30 секунд. Відкинути горобину на друшляк і дати їй трохи охолонути.
  2. Пропустити гарячі ягоди через м'ясорубку, отриману масу перекласти в мішок із 3 шарів марлі. Ретельно віджати весь сік у каструлю так, щоб у марлі залишилася тільки макуха.
  3. У сік із чорної горобини додати цукор і розмішати до його повного розчинення. Отриману рідину розбавити горілкою і розмішати до однорідної консистенції. Процідити горобиновий лікер через сито і розлити по скляних пляшках, щільно закрити їх кришками.
  4. Лікер із чорноплідної горобини зберігається в темному прохолодному місці. Його можна подавати до столу через добу після приготування.

Чорноплідна горобина, яка використовується для приготування цього лікеру, має багато цінних властивостей. Ця ягода вважається природним антиоксидантом і багата на вітамін С, що позитивно впливає на імунну систему. Тож, насолоджуючись цим лікером, ви отримуєте не лише задоволення від його смаку, а й можливість зарядитися корисними речовинами. Тож окрім того, що ви насолоджуєтеся цим чудовим напоєм, ви також збагачуєте свій організм корисними речовинами з природи.