Пісні морквяні котлети
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг моркви
- 2 цибулини
- 6 ст.л. панірувальних сухарів
- 3-4 ст.л. манної крупи
- 3 ст.л. чистої води
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ч.л. меленої паприки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити й порізати тонкими четвертинками. На пательні розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії та викласти цибулю. Смажити її, помішуючи, до золотистого кольору. Ближче до кінця додати паприку, сіль, перець за смаком і розмішати.
- Тим часом очистити моркву і натерти її на дрібній тертці (можна зробити це за допомогою м'ясорубки зі спеціальною насадкою). Всипати терту моркву на сковорідку зі смаженою цибулею і ретельно перемішати.
- Потім додати манну крупу, влити воду і знову перемішати. Готувати морквяну масу для котлет на невеликому вогні, помішуючи, до загустіння (приблизно 5 хвилин). Часник почистити, розчавити в часникодавці та змішати з морквяною масою на сковороді.
- Залишити сковорідку на 5-10 хвилин остигати. Із набряклої морквяної маси зліпити котлети середнього розміру, надати їм овальної форми й викласти їх на тарілку. В окрему тарілку всипати панірувальні сухарі.
- Кожну котлету обваляти в панірувальних сухарях. На окремій сковорідці розігріти кілька ложок олії та викласти морквяні котлети в панірувальних сухарях.
- Смажити пісні морквяні котлети приблизно 2 хвилини з кожного боку до рум'яності. Скласти їх на тарілку, просмажити наступну партію котлет. Подавати пісні котлети з моркви до столу гарячими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Морква - це багатий на вітаміни овоч, який додає соковитості та природного солодкого смаку в цей пісний рецепт. Манна крупа додає ніжності та щільності котлетам, роблячи їх ситними та задовольняючими. Ви також можете спробувати додати до морквяної маси інші приправи за вашим смаком, як-от куркума, кумин або кропива, щоб збагатити смак страви. Насолоджуйтеся цими пісними котлетами, які підійдуть не тільки на піст, а й у будь-яку пору року!