Морквяні котлети в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр моркви
- 1 невелике яблуко, вагою близько 150 гр
- 150 мл молока
- 1 яйце
- 3 ст.л. манної крупи
- жменю кураги (не обов'язково)
- 20 гр вершкового масла
Рецепт приготування страви:
- Моркву очистити й натерти на тертці в миску. Яблуко розрізати на дві частини, видалити серцевину й очистити від шкірки. Натерти яблуко на тертці та додати до моркви.
- Курагу залити гарячою водою і залишити на 5-10 хвилин. Молоко влити в каструлю і поставити на вогонь. Помішуючи, довести молоко до кипіння. Відразу після початку кипіння додати в каструлю терту моркву та яблуко, перемішати.
- Злити гарячу воду з кураги, порізати її на шматочки і ретельно розтерти виделкою до пюреподібної консистенції. Підмішати масу з кураги до морквяно-яблучної суміші.
- Тушкувати моркву з яблуками в молоці близько 10-12 хвилин на невеликому вогні, помішуючи. Через зазначений час зняти каструлю з вогню, додати манну крупу, вершкове масло і ретельно перемішати до повної однорідності. Залишити морквяну масу остигати.
- До трохи теплої морквяної суміші вбити сире яйце і вимішати ложкою. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером або приготувати силіконовий килимок.
- Із морквяної маси взяти 2-3 ст.л. і сформувати коржик. Надати коржу овальної форми і викласти на протвинь або силіконовий килимок. Таким чином зліпити котлети з маси, що залишилася, і викласти їх на деко, відправити в розігріту духову шафу.
- Готувати морквяні котлети в духовці приблизно 20 хвилин до рум'яності. Вийняти деко і залишити його остигати на кілька хвилин. Подавати готові морквяні котлети до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!
Морквяні котлети в духовці - це смачний і корисний спосіб насолодитися ароматними овочами. Морква містить багато бета-каротину, який корисний для здоров'я очей. Це страва, яка може бути ідеальною варіацією для вегетаріанців або тих, хто шукає нові цікаві рецепти для вечері. Спробуйте ці морквяні котлети в духовці та насолоджуйтеся їхнім смаком і ароматом разом із вашою родиною та друзями.