Пісні рибні котлети: простий і смачний рецепт

Пісні рибні котлети: простий і смачний рецепт
4.6
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг рибного філе (тріска, хек, минтай, окунь, горбуша тощо)
  • близько 350 гр зачерствілого білого хліба з кіркою (можна замінити панірувальними сухарями або борошном)
  • 100 гр білого хліба без кірки
  • 100-120 мл чистої води
  • 1 зубчик часнику
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, білий (або чорний) мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте звичайний хліб замість панірувальних сухарів, його потрібно попередньо підсушити (залишити на добу на столі). Потім порізати хліб на шматки і подрібнити в блендері або в комбайні до стану крихти. Якщо ви використовуєте панірувальні сухарі або борошно - цей пункт пропустіть.
  2. Хліб, очищений від кірки, поламати на шматки і скласти в невелику ємність. Залити хліб водою і залишити на 5-10 хвилин набухати. Рибне філе промити, обсушити і пропустити через м'ясорубку. Зелень промити, обсушити та нашаткувати.
  3. Додати до рибного філе набряклий хліб, подрібнену зелень, сіль, перець і ретельно перемішати. З отриманої рибної маси сформувати невеликий коржик, надати йому овальної форми та викласти на тарілку (попередньо збризнути її водою та олією).
  4. На сковорідку влити 3-4 ст.л. олії і поставити на вогонь. Кожну котлету потрібно з усіх боків обваляти в панірувальних сухарях, перемеленому хлібі або борошні. На сковорідку з розігрітою олією викласти котлети в паніровці.
  5. Смажити пісні рибні котлети приблизно 2-3 хвилини з кожного боку до готовності. Потім влити в сковорідку близько 50-70 мл води і накрити сковорідку кришкою. Готувати рибні котлети ще кілька хвилин на невеликому вогні.
  6. Перекласти готові котлети на тарілку. Обваляти в паніровці та просмажити наступну партію котлет із рибного фаршу. Подавати пісні рибні котлети до столу гарячими, з будь-яким гарніром і соусом на ваш вибір. Смачного!

Риба є важливою складовою раціону в піст. Вона містить багато корисних речовин, як-от омега-3 жирні кислоти, що сприяють здоров'ю серця і судин, а також білки, потрібні для підтримки м'язів і загального здоров'я.