Смачна ікра з рижиків: простий рецепт для домашнього консервування

Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг рижиків
- 0,8 л чистої води (для варіння)
- 5 цибулин
- 5 ст.л. солі (або за смаком)
- 5 зубчиків часнику
- кілька листків хрону
- 2 ст.л. оцту 9%
- кілька гілочок петрушки
- спеції, перець за смаком
Рецепт:
- Рижики ретельно вимити й обсушити, скласти в каструлю з киплячою підсоленою водою. Через 15-20 хвилин відкинути гриби на друшляк і дати стекти воді. Цибулю почистити і порізати півкільцями, на пательні розігріти 3-4 ст.л. олії.
- Викласти на сковорідку з розігрітою олією цибулю й обсмажити її до золотистого кольору протягом кількох хвилин. Часник очистити, листя хрону і петрушку промити. Пропустити рижики зі смаженою цибулею, часником і зеленню через м'ясорубку, з'єднати все в одній мисці та перемішати.
- Додати в ікру з рижиків сіль, оцет, перець і спеції за смаком. Банки гарненько вимити з содою і обсушити, кришки прокип'ятити протягом 5 хвилин. Заповнити банки доверху ікрою, прикрити кришками і поставити на дно каструлі, застелене рушником.
- Влити в каструлю з рушником і банками воду кімнатної температури по плечики банок і поставити на вогонь. Стерилізувати банки з вмістом приблизно 15-20 хвилин після закипання. По черзі вийняти банки з каструлі, закатати кришками і перевернути догори дном, накрити теплим рушником.
- Після повного охолодження можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму. Ікра з рижиків зберігається близько 1 року.
Залиште цю смакоту на зиму та насолоджуйтеся її ароматом і смаком, додаючи її до салатів, бутербродів або використовуючи як самостійну страву. Пам'ятайте, що цей рецепт можна змінювати за власним бажанням, додавати інші спеції чи інгредієнти, щоб створити унікальний смак своєї ікри з рижиків.