Маринований виноград: оригінальна закуска з неперевершеним смаком
Кухня
Інгредієнти:
- близько 600 гр винограду
- 500 мл чистої води
- 8 горошин запашного перцю
- 2 ст.л. оцту 9%
- 2 ч.л. цукру
- 4 лаврові листки
- 1 ч.л. солі
- 1 паличка кориці
- 3 бутончики гвоздики
Рецепт приготування страви:
- Виноград вимити й розібрати на дрібні грона. Дві півлітрові банки простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип'ятити протягом 5 хвилин.
- У каструлі закип'ятити близько 1 л води і зняти її з вогню. Відразу ж після цього скласти в каструлю з окропом виноград. Через хвилину злити воду, на дно стерильних банок покласти рівну кількість прянощів і спецій. Зверху на спеції викласти дрібні грона винограду.
- Приготувати маринад для консервованого винограду. Воду влити в каструлю, додати сіль із цукром і поставити на вогонь, довести до кипіння, помішуючи. Відразу після закипання розлити маринад по банках із виноградом, зверху влити оцет і закатати банки кришками.
- Перевернути банки із заготівлею догори дном, накрити ковдрою і залишити на 5-6 годин. Зберігати маринований виноград у темному прохолодному приміщенні близько 1 року.
Маринований виноград - це не лише смачна закуска, а й дивовижна комбінація солодкого та кислого смаків. Виноград насичується ароматами спецій і листя лаврового, що робить його більш насиченим і цікавим. Така закуска стане чудовим доповненням до м'ясних страв або може бути окремим елементом святкового столу. Варто спробувати цей незвичайний рецепт і порадувати своїх гостей унікальним смаком маринованого винограду!