Рецепт: Пиріг з ревенем
Кухня
Інгредієнти:
Пісочне тісто для пирога з ревенем:
- 200 гр борошна
- 100 гр маргарину або вершкового масла
- 75 гр цукру
- 2/3 ч.л. соди
- дрібка солі
Начинка з ревеню для пирога:
- 0,5 кг ревеню
- 300 мл молока
- 3 яйця
- 100 гр цукрової пудри
- 1 пакетик ванільного пудингу (вагою близько 35 гр) - можна замінити сумішшю 30 гр крохмалю і 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Білки яєць відокремити від жовтків і прибрати в холодильник. Жовтки з'єднати в окремій мисці та залишити в кімнатній температурі. Приготувати пісочне тісто для пирога з ревенем. Маргарин порізати на шматки і скласти в невелику ємність, поставити її на водяну баню.
- Щойно маргарин розтопиться, зняти посудину з водяної бані й залишити остигати. Трохи теплий маргарин з'єднати в одній мисці з жовтками, цукром і ретельно розтерти виделкою або вінчиком до однорідності.
- Борошно просіяти через сито разом із содою, розмішати і підмішати цю суміш до жовтково-масляної суміші. Вимісити тісто до повної однорідності, обернути харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини.
- Приготувати начинку з ревеню для пирога. Очистити ревінь від шкірки та порізати невеликими кубиками. Всипати в невелику посудину суміш крохмалю з ванільним цукром або суху суміш для пудингу, залийте 100 мл холодної води і розмішайте.
- Решту молока влити в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь. Щойно молоко почне кипіти, влити в нього, помішуючи, суміш холодного молока з пудингом/крохмалем. Якщо ви використовуєте пудинг - зняти каструлю з вогню після закипання, а якщо крохмаль - проваріть протягом 1-2 хвилин, помішуючи, до легкого загустіння.
- Зняти каструлю з вогню і всипати в неї подрібнений ревінь, гарненько перемішати. Духовку розігріти до 180с, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Вийняти тісто з холодильника і рівномірно розподілити його по всьому дну форми, сформувати бортики близько 3 см.
- Заповнити форму з тістом начинкою з ревеню з молочним кремом і відправити форму в розігріту духовку. Випікати пиріг із ревенем приблизно 20 хвилин. За 5 хвилин до кінця випічки приготувати безе.
- Білки вийняти з холодильника, додати дрібку солі та збити міксером до стійких піків. Не перестаючи збивати білки, всипати цукрову пудру і змішувати до однорідності. Вийняти форму, покрити ревеневий пиріг білковим кремом і відправити в розігріту духову шафу до 160С.
- Випікати пиріг із ревенем ще 20-25 хвилин до готовності за вказаної температури. Вийняти форму з духовки і залишити на 10 хвилин остигати. Затим обережно вийняти його на решітку і залишити до повного охолодження на півгодини.
- Перекласти пиріг із ревенем на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Цей пиріг з ревенем вражає своїм неповторним поєднанням хрусткого пісочного тіста, ніжного молочного крему з ревенем та легкого та хрусткого безе. Це прекрасна страва, яка перетворить будь-який звичайний день в святкову подію. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь неповторним смаком пирога з ревенем!