Неймовірно соковита закрита піца

Неймовірно соковита закрита піца
4.7
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для закритої піци:

  • 420 гр борошна
  • 120 мл чистої води
  • 120 мл молока
  • 4 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
  • 10 гр свіжих дріжджів
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. солі

Начинка для закритої піци:

  • 250 гр м'ясного фаршу
  • 2 середніх помідори
  • 120 гр твердого сиру
  • 120 гр моцарели (можна замінити фетою або бринзою)
  • 1 цибулина
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко підігріти до теплої температури (близько 35С), розчинити в ньому дріжджі з цукром. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин у теплому місці. Потім всипати сіль, влити олію і ретельно розмішати.
  2. Підмішати половину борошна і вимішати до однорідності. Влити тонкою цівкою воду теплої температури і перемішати. Потім підмішати борошно, що залишилося, і вимісити тісто до однорідності. Накрити миску легким рушником, залишити на півгодини в теплому місці.
  3. Тим часом приготувати начинку для закритої піци. Цибулю очистити й порізати дрібними кубиками. На пательню влити 1-2 ст.л. олії та поставити на вогонь. Обсмажити цибулю до золотистого кольору, помішуючи, протягом 2-3 хвилин.
  4. Потім додати фарш і перемішати. Смажити фарш із цибулею на середньому вогні, постійно розминаючи грудочки лопаткою. приблизно через 10 хвилин смаження посолити, поперчити все за смаком і зняти з вогню.
  5. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх на хвилину в каструлю з киплячою водою. Через хвилину перекласти помідори в посудину з холодною водою і залишити до повного охолодження. Очистити помідори від шкірки і порізати невеликими кубиками.
  6. Тісто розділити на дві рівні частини, деко змастити 1 ч.л. рослинної олії, духовку розігріти до 180/200С. Викласти половину тіста на деко і рівномірно розкачати по всій його поверхні. Твердий сир натерти на крупній тертці, моцарелу порізати невеликими кубиками.
  7. Зверху викласти начинку з фаршу з цибулею, помідорів, кубики моцарели і посипати все тертим сиром. При цьому близько 3 см кожного краю тіста мають залишатися вільними від начинки. Тісто, що залишилося, розкачати і накрити ним начинку для піци, проколоти його в кількох місцях виделкою і відправити деко в розігріту духову шафу.
  8. Закрита піца готується близько 20-30 хвилин до золотистої скоринки. Вийняти деко і нарізати піцу порційними шматочками. Смачного!

Піца є однією з найпопулярніших страв у світі та походить з Італії. Італійські мандрівники принесли піцу в різні країни, де вона набула своїх унікальних рецептів і смакових поєднань. Наприклад, українська закрита піца має свої особливості в начинці та тонкому розкатаному тісті, що робить її смачною та апетитною.