Кіш із куркою: смачний пиріг для сімейних зустрічей
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для кіша з куркою:
- 200 гр борошна
- 150
- 1 яйце
- 20 мл холодної чистої води
- дрібка солі
Начинка з курки для кіша:
- 350 гр курячого філе (з будь-яких частин курки)
- 2 цибулини
- 150 мл вершків 20-30%
- 150 гр моцарели (можна замінити фетою або бринзою)
- кілька гілочок чебрецю
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло відправити на 5-10 хвилин у морозилку. Борошно просіяти через сито із сіллю та розмішати. Натерти масло на крупній тертці, всипати борошно з сіллю і ретельно розтерти виделкою до стану крихти.
- Вбити в крихту яйце і вимісити тісто до однорідності. Влити воду і ще раз вимісити його, обернути харчовою плівкою і відправити в холодильник. Тісто для кіша з куркою має відлежатися в холодильнику близько години.
- Цибулю очистити й порізати тонкими кільцями. На сковорідці з'єднати 1 ст.л. вершкового масла та 1 ст.л. олії, поставити на вогонь. Викласти в розігріту олію кільця цибулі й обсмажити до золотистого кольору, помішуючи, протягом 5 хвилин (на невеликому вогні). Чебрець промити, обсушити та подрібнити.
- Куряче філе промити, обсушити і порізати невеликими кубиками. На пательні розігріти кілька ложок олії і викласти м'ясо. Смажити курку приблизно 5 хвилин на середньо-сильному вогні. Потім посолити, поперчити за смаком, посипати подрібненим чебрецем.
- Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки змастити вершковим маслом. Тісто розкачати на присипаній борошном поверхні в тонке коло і покласти у форму, сформувати бортики близько 2-3 см. Попроколювати тісто в кількох місцях виделкою і відправити форму в розігріту духовку.
- Випікати основу для пирога з куркою приблизно 10-15 хвилин до золотистого кольору. Вийняти форму і залишити на кілька хвилин остигати. Смажену курку з'єднати з цибулею в одній мисці, влити вершки та розмішати. Додати сіль і перець за смаком (із сіллю обережніше, тому що сир уже солоний).
- Натерти моцарелу/фету/бринзу на крупній тертці. Викласти начинку з курки, цибулі та вершків у пісочну основу і покрити тертим сиром. Відправити форму в розігріту духовку.
- Кіш із куркою буде готовий через півгодини. Вийняти форму і залишити її на 5 хвилин. Нарізати готовий пиріг із куркою порційними шматочками та подавати до столу. Кіш смачний і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Ще з давніх часів кіш - це витончений десерт, але наш рецепт пропонує інтерпретацію цього випеченого дива у вигляді смачного пирога з куркою. Насолоджуйтеся теплом сімейного кола, готуючи разом цю чудову страву. Отримайте задоволення від створення чогось особливого та дивовижного, де кожен шматочок пирога втілений любов'ю до гастрономії. Завдяки цьому рецепту кіша з куркою, ваші близькі точно оцінять ваші кулінарні таланти!