Як приготувати морквяні кекси

Як приготувати морквяні кекси
4.7
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для морквяних кексів:

  • 200 гр цукру
  • 160 гр борошна
  • 150 гр моркви
  • 2 яйця
  • 100 мл рослинної олії
  • 50 гр мигдалю
  • 2 ст.л. кокосової стружки
  • 10 гр ванільного цукру
  • пів ч.л. меленої кориці
  • 1/3 ч.л. соди
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • щіпка кардамону

Вершковий крем для морквяних кексів:

  • 200 гр вершкового сиру (типу Філадельфії, можна замінити аналогами)
  • 200 гр вершкового сиру (типу Маскаропоне, можна замінити аналогами)
  • 120 гр цукрової пудри
  • 100 мл вершків 30-35%
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло залишити на 10 хвилин у теплому місці, щоб воно підтануло і стало м'яким. Моркву почистити й натерти на крупній тертці. Борошно просіяти разом із содою, корицею, кардамоном, меленим мускатним горіхом через сито і розмішати.
  2. Щоб очистити мигдаль від шкірки, потрібно скласти його в ємність з окропом і залишити на 15-20 секунд. Потім злити окріп і просушити мигдаль серветками. Швидко звільнити горіхи від шкірки і подрібнити ножем на дрібні шматочки. Духовку розігріти до 180С, формочки для кексів змастити вершковим маслом (силіконові форми змащувати не потрібно).
  3. Потім збити масло з цукром до стійких піків протягом 2-3 хвилин. Не перестаючи збивати, вбити по одному яйця і змішувати близько 5 хвилин до утворення пишної кремової консистенції.
  4. Підмішати до яєчно-масляної маси борошняну суміш із кокосовою стружкою і вимішати тісто до однорідності. Всипати терту моркву і знову перемішати. Розкласти морквяне тісто для кексів у заздалегідь приготовані формочки, поставити їх на деко і відправити в розігріту духову шафу.
  5. Випікати морквяні кекси до готовності приблизно 20 хвилин. Потім вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Вийняти кекси на решітку або на тарілку і дати їм повністю охолонути.
  6. Тим часом приготувати вершковий крем для морквяних кексів. Вершковий сир з'єднати в мисці з маскарпоне і збити вінчиком до однорідності. Потім всипати тонкою цівкою цукрову пудру і змішувати до повної однорідності.
  7. Охолоджені вершки перелити в окрему ємність і збити міксером до утворення густої стійкої піни. Підмішати збиті вершки до сирного крему і вимішати до однорідної консистенції.
  8. Готові морквяні кекси прикрасити вершковим кремом ложкою або кондитерським шприцом на свій смак. Приємного чаювання!

Морквяні кекси - це чудовий спосіб збагатити своє меню корисними та смачними стравами. Морква - це не лише джерело багатьох корисних вітамінів і мінералів, але також має чудовий смак, який додає особливого шарму цим кексам.