Як приготувати морквяні кекси
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для морквяних кексів:
- 200 гр цукру
- 160 гр борошна
- 150 гр моркви
- 2 яйця
- 100 мл рослинної олії
- 50 гр мигдалю
- 2 ст.л. кокосової стружки
- 10 гр ванільного цукру
- пів ч.л. меленої кориці
- 1/3 ч.л. соди
- щіпка меленого мускатного горіха
- щіпка кардамону
Вершковий крем для морквяних кексів:
- 200 гр вершкового сиру (типу Філадельфії, можна замінити аналогами)
- 200 гр вершкового сиру (типу Маскаропоне, можна замінити аналогами)
- 120 гр цукрової пудри
- 100 мл вершків 30-35%
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло залишити на 10 хвилин у теплому місці, щоб воно підтануло і стало м'яким. Моркву почистити й натерти на крупній тертці. Борошно просіяти разом із содою, корицею, кардамоном, меленим мускатним горіхом через сито і розмішати.
- Щоб очистити мигдаль від шкірки, потрібно скласти його в ємність з окропом і залишити на 15-20 секунд. Потім злити окріп і просушити мигдаль серветками. Швидко звільнити горіхи від шкірки і подрібнити ножем на дрібні шматочки. Духовку розігріти до 180С, формочки для кексів змастити вершковим маслом (силіконові форми змащувати не потрібно).
- Потім збити масло з цукром до стійких піків протягом 2-3 хвилин. Не перестаючи збивати, вбити по одному яйця і змішувати близько 5 хвилин до утворення пишної кремової консистенції.
- Підмішати до яєчно-масляної маси борошняну суміш із кокосовою стружкою і вимішати тісто до однорідності. Всипати терту моркву і знову перемішати. Розкласти морквяне тісто для кексів у заздалегідь приготовані формочки, поставити їх на деко і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати морквяні кекси до готовності приблизно 20 хвилин. Потім вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Вийняти кекси на решітку або на тарілку і дати їм повністю охолонути.
- Тим часом приготувати вершковий крем для морквяних кексів. Вершковий сир з'єднати в мисці з маскарпоне і збити вінчиком до однорідності. Потім всипати тонкою цівкою цукрову пудру і змішувати до повної однорідності.
- Охолоджені вершки перелити в окрему ємність і збити міксером до утворення густої стійкої піни. Підмішати збиті вершки до сирного крему і вимішати до однорідної консистенції.
- Готові морквяні кекси прикрасити вершковим кремом ложкою або кондитерським шприцом на свій смак. Приємного чаювання!
Морквяні кекси - це чудовий спосіб збагатити своє меню корисними та смачними стравами. Морква - це не лише джерело багатьох корисних вітамінів і мінералів, але також має чудовий смак, який додає особливого шарму цим кексам.