Соковитий рулет з вишнею

Соковитий рулет з вишнею
4.6
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг вишні (без кісточок)
  • 400 мл вершків 30-35%
  • 4 яйця
  • 1 великий апельсин
  • 130 гр цукру
  • 100 гр борошна
  • 100 гр чорного шоколаду
  • 70 гр вершкового масла
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. рому/коньяку/лікеру

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вийняти з холодильника, залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин. Вершкове масло скласти в невелику ємність і розтопити на водяній бані до розплавлення. Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати. Борошно просіяти через сито разом із какао-порошком у миску і розмішати.
  2. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Яйця вбити в миску і почати збивати міксером на високій швидкості. Не перестаючи збивати яєчну масу, всипати тонкою цівкою цукор. Збивати яйця з цукром приблизно 5 хвилин до утворення пишної кремової маси.
  3. Збиваючи, влити розтоплене масло і змішувати до однорідності. Підмішати до яєчного крему борошняну суміш і кілька разів перемішати (довго не вимішувати, інакше з тіста вийде все повітря). Вилити тісто на деко, рівномірно розподілити його по всій поверхні і відправити в розігріту духовку.
  4. Випікати шоколадний бісквіт для рулету з вишнею приблизно 10-15 хвилин до готовності. Приготувати легкий вафельний рушник, присипати його цукром.
  5. Вийняти деко і перевернути на рушник бісквіт, зняти папір. Згорнути рушник із бісквітом у рулет (не сильно притискаючи) і залишити його в такому вигляді до повного охолодження.
  6. Приготувати начинку для рулету з вишнею. Апельсин вимити, зняти з нього цедру і натерти її на дрібній тертці. З м'якоті вичавити весь сік, процідити його від кісточок у невелику каструлю. Поставити каструлю з апельсиновим соком на вогонь.
  7. Всипати в каструлю цукор, терту цедру і, помішуючи, довести суміш до кипіння. Одразу після закипання зменшити вогонь і всипати в каструлю із сиропом очищену від кісточок вишню та влити алкоголь.
  8. Проварити вишню в сиропі протягом 5 хвилин на помірному вогні. При цьому якомога частіше помішувати вишневу начинку, щоб вона не пригоріла. Потім процідити сироп через сито, вишню скласти в окрему миску.
  9. У каструлю, в якій варилися вишні, влити близько 100 мл вершків і поставити на вогонь. Шоколад поламати на шматочки. Відразу після закипання вершків зняти каструлю з вогню, додати шоколад і розмішувати вершковий крем до його повної однорідності.
  10. Охолоджені вершки (приблизно 300 мл) збити міксером до стійких піків. Остиглий бісквітний корж розгорнути, просочити апельсиново-вишневим сиропом (не обов'язково використовувати весь сироп).
  11. Змастити просочений бісквіт шоколадними вершками, залишаючи приблизно по 5 см від країв із двох боків. Зверху покрити крем збитими вершками і посипати відвареною вишнею (зцідженою від сиропу). Згорнути все в рулет і відправити в холодильник.
  12. Рулет із вишнею має настоятися в холодильнику близько години. Потім вийняти його з холодильника, прикрасити на свій смак і нарізати порційними шматочками. Смачного!