Кіш лорен: смачний французький перекус

Кіш лорен: смачний французький перекус
3.7
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога Кіш лорен:

  • 250 гр борошна
  • 1 яйце
  • 50 мл холодної чистої води
  • 30 гр вершкового масла
  • дрібка солі

Начинка для пирога Кіш лорен:

  • 250 гр бекону/копченої грудки/лосося або сьомги (все на вибір)
  • 3 яйця
  • 200 мл вершків 30-35%
  • 200 гр твердого сиру (можна замінити сиром)
  • 10 гр вершкового масла
  • щіпка меленого мускатного горіха

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати тісто для Кіш лорена. Борошно просіяти через сито в миску і зробити в центрі заглиблення. Вбити яйце, додати дрібку солі та ретельно перемішати. Потім натерти масло на тертці і розтерти тісто виделкою в крихту.
  2. Влити по ложці холодну воду і замісити гладке, пружне тісто. Обернути кулю тіста харчовою плівкою і відправити в холодильник. Тим часом приготувати начинку для Кіш лорен.
  3. Бекон порізати маленькими кубиками. На сковороді розігріти вершкове масло і викласти бекон, обсмажити його з усіх боків до рум'яності. Перекласти смажений бекон на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру.
  4. Сир натерти на дрібній тертці. Яйця вбити в невелику миску і збити вінчиком із сіллю, перцем і дрібкою меленого мускатного горіха. Потім влити вершки, всипати тертий сир і гарненько розмішати.
  5. Духовку розігріти до 200С, форму для запікання змастити шматочком вершкового масла. Викласти тісто у форму і рівномірно розподілити його по всьому дну, сформувати бортики близько 3 см. Застелити форму з тістом пергаментним папером і заповнити квасолею, рисом або горохом.
  6. Відправити форму в розігріту духову шафу. Випікати основу для пирога Кіш лорен близько 10 хвилин. Потім вийняти форму, видалити бобові з форми і відправити тісто випікатися ще на 5 хвилин.
  7. Вийняти форму, викласти рівномірно на все тісто бекон і залити яєчно-сирною сумішшю. Випікати пиріг Кіш лорен близько півгодини. Вийняти форму і залишити остигати на кілька хвилин.
  8. Нарізати пиріг порційними шматочками і подавати до столу. Кіш лорен смачний і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!

Кіш лорен - це чудовий спосіб насолодитися ароматом французької кухні. Цей пиріг із хрустким тістом і смачною начинкою стане справжньою родзинкою вашого столу. Подайте його як основну страву або як доповнення до легкого обіду чи вечері. Кіш лорен підкорить ваші смакові рецептори та стане неперевершеним улюбленцем усієї родини. Експериментуйте з начинкою, додавайте свої улюблені інгредієнти та насолоджуйтеся цим французьким шедевром!