Кальцоне: Секрет смачної італійської кухні
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для кальцоне:
- 300 гр борошна
- 180-190 мл молока
- 1 яйце (жовток)
- 3 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
- 1 ст.л. сухих дріжджів
- 1 ст.л. цукру
- 1/3 ч.л. солі
Начинка для кальцоне:
- 400 гр м'ясного фаршу
- 3 помідори
- 125 гр моцарели
- 1 невелика цибулина
- 1 зубчик часнику
- кілька листків базиліку
- щіпка орегано і розмарину
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування тіста для кальцоне. Молоко підігріти до теплої температури (35-40С) і влити в миску. Розчинити в молоці дріжджі з цукром і залишити на 15 хвилин у теплі до утворення пінної шапочки.
- Поступово просіяти через сито борошно з сіллю і вимішувати тісто до отримання однорідної маси. Ближче до кінця влити по ложці рослинної олії і замісити гладке тісто. Миску скропити олією, покласти тісто і теж трохи змастити його олією. Накрити миску легким рушником і залишити в теплому місці (35-40С).
- Дріжджове тісто для кальцоне має настоятися в теплому місці близько півтори години. Тим часом приготувати начинку для закритої піци. Цибулю очистити й порізати дрібними кубиками. Часник очистити та подрібнити.
- На сковороді розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю з часником. Смажити овочі на середньому вогні близько 3-4 хвилин, помішуючи. Додати на сковороду фарш і обсмажити його до готовності протягом 10-15 хвилин, постійно розминаючи лопаткою грудочки.
- Помідори ретельно вимити і порізати невеликими кубиками. У сковорідку з готовим фаршем і цибулею додати подрібнені помідори та перемішати. Смажити фарш із помідорами приблизно 5-7 хвилин. Листя базиліку промити та подрібнити, моцарелу порізати маленькими шматочками.
- Через зазначений час додати до фаршу сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Ще через кілька хвилин додати помідори і перемішати. Смажити фарш із помідорами ще 2-3 хвилини, помішуючи.
- Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Духовку розігріти до 200С, деко змастити олією. Тісто вийняти на стіл, присипаний борошном, і розкачати в коло завтовшки приблизно 0,5 см. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить один великий кальцоне, або два середніх.
- На одну половину тіста викласти начинку з фаршу з помідорами і рівномірно розподілити її по півколу (залишаючи по 1-2 см по краях). Викласти на начинку моцарелу і подрібнену зелень. Накрити начинку другим півколом тіста, з'єднати і защипати краї. Перекласти закриту піцу на деко, рівномірно змастити жовтком і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати кальцоне приблизно 10 хвилин до готовності. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Перекласти готовий кальцоне на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу гарячим. Смачного!
Кальцоне - це ідеальне поєднання хрусткого тіста, соковитої начинки та неповторного аромату спецій. Ця страва, що належить італійській кухні, завойовує серця гурманів по всьому світу. Готувати кальцоне - це справжня насолода і творчість. Ви можете експериментувати зі складом начинки, додавати свої улюблені інгредієнти та насолоджуватися неперевершеним смаком кожного шматочка.