Кальцоне: Секрет смачної італійської кухні

Кальцоне: Секрет смачної італійської кухні
4.6
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для кальцоне:

  • 300 гр борошна
  • 180-190 мл молока
  • 1 яйце (жовток)
  • 3 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
  • 1 ст.л. сухих дріжджів
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/3 ч.л. солі

Начинка для кальцоне:

  • 400 гр м'ясного фаршу
  • 3 помідори
  • 125 гр моцарели
  • 1 невелика цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • кілька листків базиліку
  • щіпка орегано і розмарину
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для кальцоне. Молоко підігріти до теплої температури (35-40С) і влити в миску. Розчинити в молоці дріжджі з цукром і залишити на 15 хвилин у теплі до утворення пінної шапочки.
  2. Поступово просіяти через сито борошно з сіллю і вимішувати тісто до отримання однорідної маси. Ближче до кінця влити по ложці рослинної олії і замісити гладке тісто. Миску скропити олією, покласти тісто і теж трохи змастити його олією. Накрити миску легким рушником і залишити в теплому місці (35-40С).
  3. Дріжджове тісто для кальцоне має настоятися в теплому місці близько півтори години. Тим часом приготувати начинку для закритої піци. Цибулю очистити й порізати дрібними кубиками. Часник очистити та подрібнити.
  4. На сковороді розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю з часником. Смажити овочі на середньому вогні близько 3-4 хвилин, помішуючи. Додати на сковороду фарш і обсмажити його до готовності протягом 10-15 хвилин, постійно розминаючи лопаткою грудочки.
  5. Помідори ретельно вимити і порізати невеликими кубиками. У сковорідку з готовим фаршем і цибулею додати подрібнені помідори та перемішати. Смажити фарш із помідорами приблизно 5-7 хвилин. Листя базиліку промити та подрібнити, моцарелу порізати маленькими шматочками.
  6. Через зазначений час додати до фаршу сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Ще через кілька хвилин додати помідори і перемішати. Смажити фарш із помідорами ще 2-3 хвилини, помішуючи.
  7. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Духовку розігріти до 200С, деко змастити олією. Тісто вийняти на стіл, присипаний борошном, і розкачати в коло завтовшки приблизно 0,5 см. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить один великий кальцоне, або два середніх.
  8. На одну половину тіста викласти начинку з фаршу з помідорами і рівномірно розподілити її по півколу (залишаючи по 1-2 см по краях). Викласти на начинку моцарелу і подрібнену зелень. Накрити начинку другим півколом тіста, з'єднати і защипати краї. Перекласти закриту піцу на деко, рівномірно змастити жовтком і відправити в розігріту духову шафу.
  9. Випікати кальцоне приблизно 10 хвилин до готовності. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Перекласти готовий кальцоне на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу гарячим. Смачного!

Кальцоне - це ідеальне поєднання хрусткого тіста, соковитої начинки та неповторного аромату спецій. Ця страва, що належить італійській кухні, завойовує серця гурманів по всьому світу. Готувати кальцоне - це справжня насолода і творчість. Ви можете експериментувати зі складом начинки, додавати свої улюблені інгредієнти та насолоджуватися неперевершеним смаком кожного шматочка.