Американські пончики (Донатси)

Американські пончики (Донатси)
5.0
(8)
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для американських пончиків (донатсів):

  • 500 гр борошна
  • 250 мл молока
  • 2 яйця (жовтки)
  • 60г цукру
  • 40 гр вершкового масла
  • 30 гр свіжих дріжджів (або 8-10 гр сухих)
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. солі без гірки

Глазур для прикрашання американських пончиків (донатсів):

  • 225 гр цукрової пудри
  • 2-3 ст.л. молока
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • харчовий барвник - за бажанням
  • Шоколадна глазур для пончиків:
  • 200 гр чорного шоколаду
  • 50 мл вершків 10-20% (можна замінити сумішшю 40 мл молока і 10 гр вершкового масла)
  • + кондитерська посипка або тертий шоколад для прикрашання

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для американських пончиків. Половину молока підігріти до теплого стану і влити в миску. Розчинити в молоці дріжджі з половиною цукру і залишити на 15 хвилин у теплому місці (35-40С).
  2. Половину борошна просіяти через сито в окрему миску. Два жовтки відокремити від білків і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Через 15 хвилин всипати до дріжджової рідини сіль і ретельно розмішати, влити молоко, що залишилося (тепле).
  3. До отриманої рідини підмішати просіяне борошно і вимішати до однорідності. По одному додати два жовтки і ретельно вимішувати після кожного разу. Накрити миску з тістом легким рушником (злегка вологим) і залишити на годину в теплому місці.
  4. Через зазначений час обім'яти тісто, що підійшло, руками і знову накрити рушником. Залишити дріжджове тісто для донатсів на годину в теплі. Вершкове масло порізати на шматочки і скласти в невелику ємність, поставити її на водяну баню.
  5. Помішуючи, довести масло до майже повного розчинення і зняти ємність із водяної бані. До тіста, що підійшло, підмішати борошно, що залишилося, влити тепле вершкове масло і всипати ванільний цукор. Вимішувати тісто до гладкості й однорідного стану.
  6. Залишити тісто для пончиків на годину в теплі для збільшення в об'ємі. Через зазначений час перекласти тісто на стіл, присипаний борошном, і розкачати в пласт завтовшки приблизно 1 см.
  7. Вирізати з пласта кола близько 8 см у діаметрі, у центрі кожного кола вирізати невеликі кружки близько 2 см у діаметрі. Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього заготовки з тіста.
  8. Американські пампушки мають настоятися близько 15 хвилин у теплому місці (35-40С). У каструлю з товстим дном влити приблизно 0,5 л рослинної олії і поставити на вогонь. Щойно олія почне потріскувати - можна починати готувати.
  9. Донатси опустити в киплячу олію та обсмажувати американські пампушки з обох боків до золотистої скоринки (1-2 хвилини на кожен бік). Вийняти шумівкою готові вироби на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
  10. Таким чином приготувати американські пончики з тіста, що залишилося, і скласти їх шумівкою на паперовий рушник. Тим часом приготувати кольорову або шоколадну глазур для донатсів.
  11. Для шоколадної глазурі поламати шоколад на дрібні шматочки і скласти в невелику ємність. Влити вершки, розмішати і поставити на водяну баню. Помішуючи, довести шоколад із вершками до повного розчинення і зняти ємність із водяної бані.
  12. Теплі пампушки покрити розтопленим шоколадом із вершками і посипати кондитерською посипкою (або тертим шоколадом). Якщо ви хочете приготувати цукрову кольорову глазур для пампухів, потрібно просіяти цукрову пудру через сито в миску, поступово влити молоко і вимісити вінчиком до однорідності.
  13. Потім влити лимонний сік за смаком, харчовий барвник і ретельно перемішати. Покрити теплі донатси кольоровою глазур'ю, посипати кондитерською посипкою або тертим шоколадом.
  14. Після прикрашання глазур'ю залишити американські пончики на 15 хвилин у кімнатній температурі. Коли глазур трохи "схопиться", можна перекласти пампушки на тарілку і подавати до столу. Приємного чаювання!

Додатково, ви можете експериментувати з ароматизаторами тіста, додавши до нього лимонну або апельсинову цедру, корицю чи навіть кардамон. Це додасть пампухам особливого смаку та аромату.