Сливянка: Рецепт домашньої настоянки на стиглій сливі

Сливянка: Рецепт домашньої настоянки на стиглій сливі
5.0
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг слив
  • ~1 кг цукру (за смаком)
  • 0,8-0,9 л горілки

Рецепт приготування страви:

  1. Сливи перебрати, вимити і скласти в банку, залити горілкою. Щільно закрити банку кришкою і поставити в темне прохолодне місце. Сливова настоянка має настоюватися близько 6 тижнів.
  2. Через зазначений час злити горілку з плодів в окрему ємність. До слив засипати цукор, знову закрити кришку і гарненько струсити банку. Залишити слив'янку на 2 тижні в темному прохолодному місці.
  3. Потім злити отриманий сироп в окрему ємність, з'єднати його зі сливовою горілкою і розмішати. Процідити настоянку на сливах через марлю, складену в 2-3 шари в скляні ємності, щільно їх закрити.
  4. Домашня слив'янка зберігається в темному прохолодному місці. Настоянка на сливах буде смачнішою, якщо дати їй півроку настоятися перед вживанням. Заспиртовані сливи, що залишилися після приготування слив'янки, можна використовувати в приготуванні десертів або прикрашанні випічки.

Слива відома як символ плодючості та оновлення в багатьох культурах. У Слов'янській міфології слива вважається деревом-стражем, що відганяє злі сили і приносить удачу. Цей фрукт також використовувався в народній медицині для поліпшення шлунково-кишкового травлення і загального зміцнення організму. Варто скуштувати слив'янку і насолодитися її смаком, згадуючи ці цікаві факти.