Яблучне вино

Яблучне вино
4.6
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг яблук
  • 400-500 гр цукру (за смаком)

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування домашнього вина слід брати яблука середньої солодкості. Фрукти не мити, тільки обтерти сухим рушником або почистити сухою щіткою. Вирізати ножем серцевину та підгнилі місця.
  2. Потім вичавити з яблук сік соковижималкою або іншим зручним для вас способом. Можна натерти яблука на тертці/пропустити через м'ясорубку і віджати від отриманого пюре сік за допомогою марлі.
  3. Отриманий сік із м'якоттю перелити в широку каструлю або миску, накрити її 2 шарами марлі. Вино з яблук має настоятися близько 2-3 діб на свіжому повітрі за температури 25-30С. Якщо температура вища, можна прибрати ємність у тінь.
  4. При цьому щодня потрібно 3 рази помішувати вміст каструлі/миски дерев'яною ложкою або чистими руками (але не металевим посудом). На третю добу зняти з поверхні яблучної маси фруктове пюре, залишивши в каструлі тільки сік. Має з'явитися характерний оцтово-спиртовий запах.
  5. Перелити яблучний сік, що забродив, у трилітровий бутель, додати цукор і ретельно розмішати до його повного розчинення. Надіти на шийку гумову рукавичку, попередньо проколовши її в одному пальці голкою.
  6. Залишити домашнє вино з яблук у темному теплому (20-25С) місці на 7-8 тижнів. Якщо на дні бутля з'явиться осад, а на поверхні перестануть утворюватися бульбашки - значить вино готове.
  7. Через зазначений час обережно (намагайтеся не зачепити осад на дні банки) процідити вино через марлю, складену в 3-4 шари, у скляну пляшку. Закупорити пляшку пробкою і відправити на зберігання в темне прохолодне місце.
  8. Яблучне вино буде смачнішим, якщо дати йому дозріти близько 3-4 місяців.

Цей рецепт яблучного вина дає вам змогу створити власний напій, який відповідає вашому смаку та вподобанням. Експериментуйте з різними сортами яблук для отримання різних смакових нот. Збережіть цей рецепт, щоб мати можливість насолоджуватися своїм домашнім вином протягом багатьох років. Насолоджуйтеся та діліться з друзями цим чудовим напоєм!