Глінтвейн із апельсином

Глінтвейн із апельсином
3.9
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл червоного сухого вина
  • половина апельсину
  • 100 мл чистої води
  • 2 ст.л. цукру
  • 5 бутончиків гвоздики
  • 3 шт. кардамону
  • 0,5 ч.л. меленого імбиру
  • Щіпка меленого горіха

Рецепт приготування:

  1. Апельсин ретельно вимийте та наріжте на невеликі шматочки, видаливши усі видимі кісточки.
  2. У каструлю налийте воду, додайте корицю з кардамоном, мускатний горішок, гвоздику та імбир. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
  3. Відразу після цього додайте апельсин, доведіть до кипіння і прокип'ятіть протягом 2 хвилин при слабкому кипінні.
  4. Процідіть відвар крізь сито, додайте цукор і розмішайте до його повного розчинення. Долийте до отриманого сиропу вино та поставте на слабкий вогонь.
  5. За допомогою ложки помішуйте вино в каструлі і нагрівайте його до температури 60-70 градусів Цельсія. Не перегрівайте глінтвейн, оскільки вино може втратити свій смак і аромат.
  6. Розлийте напій по келихам, прикрасьте кількома дольками апельсина і подавайте до столу гарячим.

Підказка:

Додайте пару цілих гвоздик в кожен бокал для насиченості аромату та оригінального вигляду.

Глінтвейн з апельсином - ідеальний вибір для зимових вечорів. Спробуйте його та насолоджуйтеся теплом і вишуканим смаком у компанії вашої родини та друзів!