Класичний глінтвейн
Кухня
Інгредієнти:
- 750 мл червоного вина (сухого або напівсолодкого)
- 150 мл чистої води
- 2 ст. ложки цукру (1 ст. ложка, якщо вино напівсолодке)
- 4 шматочки лимона
- 5 гвоздичок
- 1 ч. ложка меленого імбиру
- 1 паличка кориці
- щіпка меленого мускатного горіха
Рецепт приготування:
- Змішайте в каструлі всі спеції (корицю, імбир, гвоздику, мускатний горіх) та залийте їх водою. Поставте на вогонь і доведіть воду до кипіння, помішуючи.
- Закрийте каструлю кришкою і залиште настоюватись протягом 10-15 хвилин. Потім процідіть відвар через сито і змішайте його в одній каструлі з червоним вином та цукром. Поставте на вогонь.
- Помішуючи, нагрівайте вино до гарячої температури, але не доводьте до кипіння (приблизно 65-70°С). Зніміть з вогню, закрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
- Розлийте гарячий глінтвей у високі склянки або бокали і подавайте одразу до столу. Прикрасьте кожну порцію шматочком лимона.
Доповнення:
Глінтвейн - це не просто напій. Це справжня симфонія смаку та аромату. Він перетворить будь-які зустрічі в незабутню подію, заповнену теплом і затишком. Експериментуйте зі спеціями, додайте власні нотки у цей рецепт, і ви створите унікальний смак, який вас здивує і порадує. Запашний глінтвейн - це запорука чудового настрою та незабутніх моментів у зимовий час.