Класичний глінтвейн

Класичний глінтвейн
4.2
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 750 мл червоного вина (сухого або напівсолодкого)
  • 150 мл чистої води
  • 2 ст. ложки цукру (1 ст. ложка, якщо вино напівсолодке)
  • 4 шматочки лимона
  • 5 гвоздичок
  • 1 ч. ложка меленого імбиру
  • 1 паличка кориці
  • щіпка меленого мускатного горіха

Рецепт приготування:

  1. Змішайте в каструлі всі спеції (корицю, імбир, гвоздику, мускатний горіх) та залийте їх водою. Поставте на вогонь і доведіть воду до кипіння, помішуючи.
  2. Закрийте каструлю кришкою і залиште настоюватись протягом 10-15 хвилин. Потім процідіть відвар через сито і змішайте його в одній каструлі з червоним вином та цукром. Поставте на вогонь.
  3. Помішуючи, нагрівайте вино до гарячої температури, але не доводьте до кипіння (приблизно 65-70°С). Зніміть з вогню, закрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
  4. Розлийте гарячий глінтвей у високі склянки або бокали і подавайте одразу до столу. Прикрасьте кожну порцію шматочком лимона.

Доповнення:

Глінтвейн - це не просто напій. Це справжня симфонія смаку та аромату. Він перетворить будь-які зустрічі в незабутню подію, заповнену теплом і затишком. Експериментуйте зі спеціями, додайте власні нотки у цей рецепт, і ви створите унікальний смак, який вас здивує і порадує. Запашний глінтвейн - це запорука чудового настрою та незабутніх моментів у зимовий час.