Рецепт приготування м'ятного лікеру
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л горілки 40%
- 6 гілочок свіжої м'яти (можна замінити 40 гр сухої м'яти або 60 гр свіжої)
- 350 гр цукру
- 250 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Трилітрову банку ретельно вимити і дати висохнути. М'яту промити і покласти в банку, залити горілкою і щільно закрити банку кришкою. Залишити м'ятний лікер на 12-14 днів у прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.
- Через зазначений час приготувати сироп для лікеру. Воду влити в каструлю, поставити її на вогонь і додати цукор. Помішуючи, довести суміш до кипіння і зменшити вогонь. Проварити сироп протягом 6-8 хвилин за слабкого кипіння і зняти з вогню.
- Коли сироп повністю охолоне, процідити вміст бутля через три шари марлі в миску. З'єднати м'ятний лікер із сиропом і гарненько розмішати. Розлити домашній лікер по скляних пляшках і відправити на зберігання в темне прохолодне місце. М'ятний лікер бажано витримати близько місяця перед подачею.
М'ята має багато корисних властивостей, таких як заспокійливий ефект, поліпшення шлунково-кишкового травлення та свіжий аромат. М'ятний лікер чудово підходить для приготування різноманітних коктейлів або просто насолоджуватися ним у чистому вигляді з льодом.