Рецепт приготування м'ятного лікеру

Рецепт приготування м'ятного лікеру
3.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л горілки 40%
  • 6 гілочок свіжої м'яти (можна замінити 40 гр сухої м'яти або 60 гр свіжої)
  • 350 гр цукру
  • 250 мл чистої води

Рецепт приготування страви:

  1. Трилітрову банку ретельно вимити і дати висохнути. М'яту промити і покласти в банку, залити горілкою і щільно закрити банку кришкою. Залишити м'ятний лікер на 12-14 днів у прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.
  2. Через зазначений час приготувати сироп для лікеру. Воду влити в каструлю, поставити її на вогонь і додати цукор. Помішуючи, довести суміш до кипіння і зменшити вогонь. Проварити сироп протягом 6-8 хвилин за слабкого кипіння і зняти з вогню.
  3. Коли сироп повністю охолоне, процідити вміст бутля через три шари марлі в миску. З'єднати м'ятний лікер із сиропом і гарненько розмішати. Розлити домашній лікер по скляних пляшках і відправити на зберігання в темне прохолодне місце. М'ятний лікер бажано витримати близько місяця перед подачею.

М'ята має багато корисних властивостей, таких як заспокійливий ефект, поліпшення шлунково-кишкового травлення та свіжий аромат. М'ятний лікер чудово підходить для приготування різноманітних коктейлів або просто насолоджуватися ним у чистому вигляді з льодом.