Домашній малиновий лікер - створіть незабутній напій
Кухня
Інгредієнти:
- 1,25 л горілки 40% (хорошої якості)
- 0,7 кг цукру
- 0,5 кг малини
- 0,5 л чистої води
- 6 гр лимонної кислоти
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Малину перебрати, промити і скласти в каструлю. Влити до малини воду і поставити на вогонь, довести до кипіння. Варити малину при слабкому кипінні протягом 1 години до посвітління ягід.
- Потім вийняти ягоди шумівкою на окрему тарілку, вони більше не знадобляться. Малинову воду з'єднати з цукром і ретельно розмішати до його повного розчинення. Залишити сироп на півгодини для охолодження до теплої температури.
- Перелити теплий сироп у пластикову пляшку (об'єм - 2 л), проціджуючи його через дрібне сито. Додати в пляшку з малиновим сиропом горілку, лимонну кислоту і ванілін. Якщо в пляшці залишилося вільне місце - заповнити його трохи теплою чистою водою, закрити пляшку кришкою.
- Залишити малиновий лікер у кімнатній температурі на 4-5 годин. При цьому 2 рази на годину необхідно збовтувати пляшку. Через зазначений час розлити лікер по скляних ємностях, закупорити їх кришками і відправити в темне прохолодне місце для зберігання. Домашній малиновий лікер зберігається близько 1-2 років.
Насолоджуйтеся чарівними відтінками малинового лікеру, який ви самі приготували. Його ніжний смак і аромат привнесуть розкіш і задоволення у ваші вечори. Цей рецепт відкриває безмежні можливості для творчості та експериментів зі смаками. Додайте трохи ванілі, м'ятний листок або кілька крапель лимонного соку, щоб надати лікеру свою унікальну нотку.