Рецепт полуничного лікеру

Рецепт полуничного лікеру
4.3
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л чистої води
  • 800 гр цукру
  • 0,7 л горілки 40%
  • 600 гр полуниці
  • 2 ч.л. лимонної кислоти

Рецепт приготування страви:

  1. Полуницю перебрати, очистити від хвостиків, вимити й обсушити. Скласти чисті ягоди в каструлю, влити холодну воду і поставити все на вогонь. Довести воду до кипіння і проварити протягом 15 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Потім зняти каструлю з вогню і залишити в кімнатній температурі до повного охолодження, а потім прибрати каструлю в холодильник. Полуничний відвар має настоюватися протягом доби.
  3. Через зазначений час процідити вміст каструлі через сито в окрему каструлю (полуницю не віджимати). Додати до полуничної настоянки цукор, лимонну кислоту і поставити все на вогонь.
  4. Помішуючи, довести сироп до кипіння й одразу після цього зняти з вогню. Після повного охолодження додати в полуничний лікер горілку і розмішати. Розлити готовий лікер по скляних ємностях відповідного розміру і відправити їх на зберігання в темне прохолодне місце. Полуничний лікер зберігається близько 1 року.

Полуничний лікер - чудовий напій, який можна використовувати в різних коктейлях або як самостійний десертний лікер. Додайте його в келих із льодом і насолоджуйтеся його свіжим, фруктовим смаком. І не забудьте експериментувати з іншими фруктовими лікерами, створюючи власні унікальні комбінації смаків. Ласкаво просимо у світ домашньої настоянки!