Слойки з куркою

Слойки з куркою
3.5
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового тіста
  • 0,5 кг курячого філе або фаршу
  • 2 яйця
  • 1 цибулина
  • 1 ч.л. крохмалю (з гіркою)
  • 1 зубчик часнику
  • сушена або свіжа зелень - за смаком
  • спеції за смаком (молотий імбир, каррі тощо)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Вийміть листкове тісто з морозилки, накрийте його харчовою плівкою і залиште до повного розморожування. Куряче філе можна пропустити через м’ясорубку або дуже дрібно нарізати.
  2. Очистіть і наріжте цибулину дрібними шматочками, часник також дрібно наріжте ножем. На сковороді розігрійте 50 мл рослинної олії, покладіть туди цибулю з часником і обсмажте їх до золотистого кольору на слабкому вогні.
  3. Зніміть сковороду з вогню і залиште охолонути, зелень наріжте якомога дрібніше. Змішайте фарш або нарізане м’ясо з сирим яйцем (залиште друге для змащування), крохмалем, цибулею, часником, усіма спеціями, травами, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.
  4. Розділіть тісто на дві або чотири рівні частини.
  5. По черзі розкатайте з кожної частини тонкий прямокутний шар. Змастіть кожен шар тіста м’ясною начинкою і скрутіть у рулет. Наріжте рулет на великі шматочки і піджимайте їх боками пальцями.
  6. Перекладіть курячі слойки на лист, перед тим, як покласти їх, змастіть його рослинною олією або застеліть пергаментом. У невеликій мисці збийте одне яйце, рівномірно змастіть ним поверхню пиріжків і відправте лист в розігріту до 180 °C духовку.
  7. Запікайте слойки з куркою протягом приблизно 30 хвилин до повної готовності начинки та золотистої скоринки. Подавайте готові листкові пиріжки найкраще теплими.

Ця страва може бути не тільки закускою, але і головною стравою для обіду чи вечері. Якщо у вас залишаться готові слойки, їх можна зберегти у холодильнику або заморозити і подати на наступний день. Також можна додати до начинки інші інгредієнти, наприклад, гриби, печериці або овочі, щоб змінити смак та склад страви. Спробуйте цей простий і швидкий рецепт, і ви точно не пошкодуєте!