Слойки з куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового тіста
- 0,5 кг курячого філе або фаршу
- 2 яйця
- 1 цибулина
- 1 ч.л. крохмалю (з гіркою)
- 1 зубчик часнику
- сушена або свіжа зелень - за смаком
- спеції за смаком (молотий імбир, каррі тощо)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Вийміть листкове тісто з морозилки, накрийте його харчовою плівкою і залиште до повного розморожування. Куряче філе можна пропустити через м’ясорубку або дуже дрібно нарізати.
- Очистіть і наріжте цибулину дрібними шматочками, часник також дрібно наріжте ножем. На сковороді розігрійте 50 мл рослинної олії, покладіть туди цибулю з часником і обсмажте їх до золотистого кольору на слабкому вогні.
- Зніміть сковороду з вогню і залиште охолонути, зелень наріжте якомога дрібніше. Змішайте фарш або нарізане м’ясо з сирим яйцем (залиште друге для змащування), крохмалем, цибулею, часником, усіма спеціями, травами, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.
- Розділіть тісто на дві або чотири рівні частини.
- По черзі розкатайте з кожної частини тонкий прямокутний шар. Змастіть кожен шар тіста м’ясною начинкою і скрутіть у рулет. Наріжте рулет на великі шматочки і піджимайте їх боками пальцями.
- Перекладіть курячі слойки на лист, перед тим, як покласти їх, змастіть його рослинною олією або застеліть пергаментом. У невеликій мисці збийте одне яйце, рівномірно змастіть ним поверхню пиріжків і відправте лист в розігріту до 180 °C духовку.
- Запікайте слойки з куркою протягом приблизно 30 хвилин до повної готовності начинки та золотистої скоринки. Подавайте готові листкові пиріжки найкраще теплими.
Ця страва може бути не тільки закускою, але і головною стравою для обіду чи вечері. Якщо у вас залишаться готові слойки, їх можна зберегти у холодильнику або заморозити і подати на наступний день. Також можна додати до начинки інші інгредієнти, наприклад, гриби, печериці або овочі, щоб змінити смак та склад страви. Спробуйте цей простий і швидкий рецепт, і ви точно не пошкодуєте!