Шарлотка з яблуками та грушами

Шарлотка з яблуками та грушами
3.8
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 груші
  • 2 яблука
  • 4 яйця
  • 200 г цукру
  • 150-200 г борошна
  • 50 г сметани або майонезу (не обов'язково)
  • ½ ч.л. розпушувача
  • ¼ ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Груші та яблука ретельно вимийте, видаліть серцевину і наріжте на дрібні шматочки разом з шкіркою.
  2. Яйця заздалегідь вийміть з холодильника і залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Борошно просійте через сито разом з розпушувачем та сіллю в одну миску і ретельно перемішайте.
  4. Використовуючи міксер, збийте яйця на високій швидкості до отримання пишної маси. Додавайте цукор поступово, не перестаючи збивати, доки маса не збільшиться в три рази та не стане практично білого кольору (6-7 хвилин).
  5. Поки ви збиваєте яйця, розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для випічки маслом та обсипте манкою.
  6. В кінці збивання додайте сметану або майонез та перемішайте до однорідності. Додайте суміш борошна (якщо ви не додали сметану або майонез, то можна зменшити кількість борошна). Додайте нарізані фрукти, перемішайте і висипте все в підготовлену форму.
  7. Випікайте шарлотку з яблуками та грушами протягом 30-40 хвилин. Вийміть форму, прикрийте легким рушником та залиште на 15 хвилин.
  8. Вийміть шарлотку з форми, посипте цукровою пудрою та подавайте на стіл.

Шарлотка з грушами та яблуками - це чудовий спосіб використовувати свіжі фрукти в період їх сезону. Вона безумовно чудово підійде як десерт до чаю, або як простий варіант солодкого перекусу в будь-який час дня. Замість груш можна використовувати сливи або персики, із доданням яблук, чим створиться новий смак. Віддавайте перевагу свіжим інгредієнтам від місцевих виробників, щоб зберегти максимальну кількість корисних вітамінів та мінералів.