Рецепт заливного рибного пирога

Рецепт заливного рибного пирога
4.3
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300-350 гр рибної консерви (наприклад сайра в маслі)
  • 3 великі або 4 невеликі яйця
  • 250 гр майонезу будь-якої жирності
  • 150 гр борошна
  • 1 цибулина
  • пів-ч.л. соди
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску, додати майонез, сіль із цукром і збити отриману масу вінчиком або вилкою до рівномірного кольору.
  2. Потім поступово ввести борошно,просіюючи через сито, з содою і вимішати однорідне тісто.
  3. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити олією і влити туди половину тіста.
  4. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, викласти поверх тіста, злегка присипати чорним меленим перцем.
  5. Відкрити банку з рибними консервами та злити рідину, розім'яти рибу вилкою (кістки бажано видалити).
  6. Викласти подрібнену рибу на тісто, залити тістом, що залишилося, і поставити форму в розігріту духову шафу.
  7. Випікати рибний заливний пиріг протягом півгодини до рум'яного кольору.
  8. Вийняти форму з духовки, накрити легким рушником та залишити на 10-15 хвилин.
  9. Зняти рушник, нарізати пиріг порційними шматочками і подавати гарячим до столу. Смачного!

Цей рецепт заливного рибного пирога - ідеальний варіант для тих, хто хоче приготувати швидкий і простий обід. Риба може бути замінена на будь-який інший консервований продукт, такий як тунець або лосось. Також можна додати до начинки свіжі овочі, такі як цибуля, гриби, печериці чи перець, для більшої насиченості смаку та користі для здоров'я.

Заливний рибний пиріг - це чудовий спосіб використати залишки продуктів у вашому холодильнику та приготувати чудову страву для всієї родини. Спробуйте його готувати та діліться своїми враженнями з близькими та друзями!