Рецепт пирога з замороженою вишнею
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр замороженої вишні (450-500 гр - якщо з кісточками)
- 250-300 гр борошна
- 3 яйця
- 150 гр цукру (+ 20 гр для начинки)
- 4 ст. сметани
- 30 гр вершкового масла
- 1 ст. крохмалю
- 1,5 ч.л. розпушувача
- щіпка ваніліну
- щіпка меленої кориці
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і розмішати.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння.
- Духовку розігріти до 200С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями або манкою.
- Яйця вбити в миску і збити до пишності міксером.
- Не перестаючи збивати яйця, всипати до них тонкою цівкою цукор і збивати ще 5 хвилин на високих обертах.
- Яєчний крем повинен посвітлішати і збільшитися в обсязі як мінімум у 2 рази.
- Не перестаючи збивати, додати сметану і влити тонкою цівкою розтоплене масло.
- Підмішати до збитої однорідної маси просіяну борошняну суміш і кілька разів перемішати (довго вимішувати не потрібно).
- У форму влити більшу частину тіста, всипати заморожену вишню (не розморожуючи), попередньо перемішавши її з крохмалем і ложкою цукру і залити тістом, що залишився.
- Випікати пиріг із замороженою вишнею протягом 45 хвилин до рум'яності.
- Вийняти форму з духовки та накрити пиріг легким рушником, залишити щонайменше на півгодини.
- Зняти рушник, вийняти пиріг на тарілку та обсипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Цей рецепт пирога з замороженою вишнею не тільки легкий у приготуванні, але і прекрасний спосіб зігріти своїх близьких і друзів у холодні зимові дні. Ви можете замінити вишню на інші ягоди або фрукти за вашим вибором, такі як сливи, малину чи яблука. Цей пиріг також добре підійде як десерт для будь-якого свята або заходу. Насолоджуйтеся літнім смаком у будь-який час року з цим простим та смачним рецептом.