Рулет з лимонною начинкою
Кухня
Інгредієнти:
Бісквітне тісто для рулету:
- 3 яйця (+ 3 жовтки)
- 120 гр борошна
- 100 гр цукру
- 80 мл молока
- 30 гр вершкового масла
- 1 ч. л. розпушувача
Лимонна начинка для рулету:
- 100 мл вершків 30-35%
- 120-130 мл лимонного соку (свіжого)
- 3 яйця
- 100 гр цукру
- 50 гр вершкового масла
- 1-2 ст. цукрової пудри
- 1 ст. тертої лимонної цедри
Рецепт приготування страви:
- Приготувати лимонну начинку рулету. З'єднати в каструлі лимонний сік, ложку тертої цедри, вершкове масло, цукор і поставити на невеликий вогонь.
- В окремій мисці збити вінчиком або вилкою сирі яйця до однорідності.
- Помішуючи, довести лимонну суміш до закипання і зняти з вогню. Швидко розмішуючи яєчну суміш, влити до неї тонкою цівкою гарячу лимонну начинку.
- Повернути все на слабкий вогонь і помішуючи довести до кипіння.
- Готувати лимонну начинку приблизно 5 хвилин після закипання, помішуючи вінчиком чи лопаткою.
- Зняти каструлю з вогню та процідити начинку через сито (для того, щоб у рулеті не відчувалася цедра – цього робити не обов'язково).
- Накрити начинку харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі до охолодження.
- Молоко влити в каструлю, додати вершкове масло і поставити на невеликий вогонь.
- Помішуючи, довести молочно-масляну суміш майже до кипіння та зняти з вогню. Накрити каструлю кришкою і залишити остигати.
- Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем та сіллю в окрему миску, розмішати.
- Яйця з'єднати в мисці з сирими жовтками і збити міксером на високій швидкості до отримання однорідної маси.
- Не перестаючи збивати, всипати до яєчної маси тонкою цівкою цукор і збивати ще 5-7 хвилин до його повного розчинення.
- Духовку розігріти до 180/200С, деко 35*30 см застелити пергаментним папером. Поступово ввести в яєчний крем просіяну борошняну суміш, вимішати однорідне тісто.
- У невелику ємність влити 2-3 ст. бісквітного тіста, з'єднати його з теплою молочно-масляною рідиною, розмішати.
- Тонкою цівкою ввести тісто з молоком до тіста, що залишилося, безперервно вимішуючи його вінчиком або лопаткою.
- Перелити все тісто на деко, рівномірно розподілити його по дну і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин випікатися до рум'яності.
- Кухонний рушник намочити у воді і ретельно вичавити так, щоб він був вологий. Вийняти деко з духовки та перевернути бісквіт разом із папером на рушник.
- Зняти пергамент і згорнути бісквіт разом із рушником у рулет, залишити на 10-15 хвилин.
- Тим часом залишити вершки на 1 хвилину в морозилці, потім дістати їх і збити до загусання міксером.
- Не припиняючи збивати вершки, всипати цукрову пудру, просіюючи її через сито. Залишити вершковий крем на декілька хвилин у холодильнику.
- Розгорнути рулет, прибрати рушник і змастити бісквіт по всій поверхні лимонним джемом, покрити його збитими вершками і згорнути все в рулет.
- Обсипати готовий десерт цукровою пудрою або покрити кремом, що залишився, зі збитих вершків.
- Рулет із лимонною начинкою буде набагато смачнішим, якщо залишити його перед подачею на 1-2 години в холодильнику.
- Готовий бісквітний рулет прикрасити на свій смак, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей рецепт рулета з лимонною начинкою та вершковим кремом може стати відмінним варіантом для святкового десерту. Ви можете приготувати його заздалегідь та залишити в холодильнику на день народження, вечірку або будь-яку іншу урочисту подію. Насолоджуйтесь ніжним та смачним десертом разом із своїми близькими!