Рулет з лимонною начинкою

Рулет з лимонною начинкою
4.3
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквітне тісто для рулету:

  • 3 яйця (+ 3 жовтки)
  • 120 гр борошна
  • 100 гр цукру
  • 80 мл молока
  • 30 гр вершкового масла
  • 1 ч. л. розпушувача

Лимонна начинка для рулету:

  • 100 мл вершків 30-35%
  • 120-130 мл лимонного соку (свіжого)
  • 3 яйця
  • 100 гр цукру
  • 50 гр вершкового масла
  • 1-2 ст. цукрової пудри
  • 1 ст. тертої лимонної цедри

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати лимонну начинку рулету. З'єднати в каструлі лимонний сік, ложку тертої цедри, вершкове масло, цукор і поставити на невеликий вогонь.
  2. В окремій мисці збити вінчиком або вилкою сирі яйця до однорідності.
  3. Помішуючи, довести лимонну суміш до закипання і зняти з вогню. Швидко розмішуючи яєчну суміш, влити до неї тонкою цівкою гарячу лимонну начинку.
  4. Повернути все на слабкий вогонь і помішуючи довести до кипіння.
  5. Готувати лимонну начинку приблизно 5 хвилин після закипання, помішуючи вінчиком чи лопаткою.
  6. Зняти каструлю з вогню та процідити начинку через сито (для того, щоб у рулеті не відчувалася цедра – цього робити не обов'язково).
  7. Накрити начинку харчовою плівкою і залишити при  кімнатній температурі до охолодження.
  8. Молоко влити в каструлю, додати вершкове масло і поставити на невеликий вогонь.
  9. Помішуючи, довести молочно-масляну суміш майже до кипіння та зняти з вогню. Накрити каструлю кришкою і залишити остигати.
  10. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем та сіллю в окрему миску, розмішати.
  11. Яйця з'єднати в мисці з сирими жовтками і збити міксером на високій швидкості до отримання однорідної маси.
  12. Не перестаючи збивати, всипати до яєчної маси тонкою цівкою цукор і збивати ще 5-7 хвилин до його повного розчинення.
  13. Духовку розігріти до 180/200С, деко 35*30 см застелити пергаментним папером. Поступово ввести в яєчний крем просіяну борошняну суміш, вимішати однорідне тісто.
  14. У невелику ємність влити 2-3 ст. бісквітного тіста, з'єднати його з теплою молочно-масляною рідиною, розмішати.
  15. Тонкою цівкою ввести тісто з молоком до тіста, що залишилося, безперервно вимішуючи його вінчиком або лопаткою.
  16. Перелити все тісто на деко, рівномірно розподілити його по дну і відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин випікатися до рум'яності.
  17. Кухонний рушник намочити у воді і ретельно вичавити так, щоб він був вологий. Вийняти деко з духовки та перевернути бісквіт разом із папером на рушник.
  18. Зняти пергамент і згорнути бісквіт разом із рушником у рулет, залишити на 10-15 хвилин.
  19. Тим часом залишити вершки на 1 хвилину в морозилці, потім дістати їх і збити до загусання міксером.
  20. Не припиняючи збивати вершки, всипати цукрову пудру, просіюючи її через сито. Залишити вершковий крем на декілька хвилин у холодильнику.
  21. Розгорнути рулет, прибрати рушник і змастити бісквіт по всій поверхні лимонним джемом, покрити його збитими вершками і згорнути все в рулет.
  22. Обсипати готовий десерт цукровою пудрою або покрити кремом, що залишився, зі збитих вершків.
  23. Рулет із лимонною начинкою буде набагато смачнішим, якщо залишити його перед подачею на 1-2 години в холодильнику.
  24. Готовий бісквітний рулет прикрасити на свій смак, нарізати порційними  шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей рецепт рулета з лимонною начинкою та вершковим кремом може стати відмінним варіантом для святкового десерту. Ви можете приготувати його заздалегідь та залишити в холодильнику на день народження, вечірку або будь-яку іншу урочисту подію. Насолоджуйтесь ніжним та смачним десертом разом із своїми близькими!