Рецепт: Відкритий пиріг із шпинатом та творогом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового тіста
- 300 гр творогу 0-5%
- 3 яйця
- 2 цибулини
- 150 гр щавлю
- 150 гр шпинату
- 100 гр оливок без кісточок
- 100 гр твердого сиру
- 20 гр вершкового масла
- невеликий пучок петрушки
- кілька гілочок м'яти
- 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Листкове тісто заздалегідь залишити розморожуватися.
- Щавель зі шпинатом і петрушкою промити під струменем холодної води, обсушити і порізати ножем.
- На сковороді розігріти вершкове масло і викласти всю зелень (крім м'яти), тушкувати на невеликому вогні, помішуючи лопаткою, близько 2 хвилин і перекласти на окрему тарілку.
- Цибулю очистити і дрібно нарізати, на сковороді розігріти пару ложок рослинної олії і викласти на неї подрібнену цибулю.
- Обсмажувати його на невеликому вогні, помішуючи, 5 хвилин до золотистого кольору.
- М'яту промити, розтерти руками та дрібно нарізати.
- З'єднати в мисці тушковану зелень, цибулю, м'яту та перемішати.
- Творог протерти через сито, додати сирі яйця, сіль, перець до смаку, мелений мускатний горіх і розтерти до однорідності.
- Сир натерти на дрібній тертці, оливки нарізати тонкими кружальцями і змішати з сирною масою.
- Додати до шпинатного салату сирну масу та перемішати.
- Тісто розкатати в коло, товщиною близько 1 см і укласти на деко, застелене пергаментним папером або змащене олією. Викласти по центру тіста всю начинку, накрити її краями пирога (краї близько 3 см) і змастити їх олією.
- Випікати відкритий пиріг зі шпинатом близько півгодини за 180С.
- Вийняти деко з духовки і залишити пиріг щонайменше на 15 хвилин, потім можна нарізати порційними шматочками.
- Шпинатний пиріг смачний як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Цей пиріг ідеально підходить для різних ситуацій: як перекус для роботи, як страва для приготування на природі або як швидкий та корисний варіант на чаюванні з друзями. Шпинат не тільки додає унікальний смак, а й є корисним джерелом вітамінів та мінералів. Також, тісто можна замінити на безглютенове, якщо ви приймаєте таку дієту. Приготуйте цей пиріг та насолоджуйтеся корисним та смачним перекусом!