Рецепт: Відкритий пиріг із шпинатом та творогом

 Рецепт: Відкритий пиріг із шпинатом та творогом
3.9
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового тіста 
  • 300 гр творогу 0-5%
  • 3 яйця
  • 2 цибулини
  • 150 гр щавлю
  • 150 гр шпинату
  • 100 гр оливок без кісточок
  • 100 гр твердого сиру
  • 20 гр вершкового масла
  • невеликий пучок петрушки
  • кілька гілочок м'яти
  • 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Листкове тісто заздалегідь залишити розморожуватися.
  2. Щавель зі шпинатом і петрушкою промити під струменем холодної води, обсушити і порізати ножем.
  3. На сковороді розігріти вершкове масло і викласти всю зелень (крім м'яти), тушкувати на невеликому вогні, помішуючи лопаткою, близько 2 хвилин і перекласти на окрему тарілку.
  4. Цибулю очистити і дрібно нарізати, на сковороді розігріти пару ложок рослинної олії і викласти на неї подрібнену цибулю.
  5. Обсмажувати його на невеликому вогні, помішуючи, 5 хвилин до золотистого кольору.
  6. М'яту промити, розтерти руками та дрібно нарізати.
  7. З'єднати в мисці тушковану зелень, цибулю, м'яту та перемішати.
  8. Творог протерти через сито, додати сирі яйця, сіль, перець до смаку, мелений мускатний горіх і розтерти до однорідності.
  9. Сир натерти на дрібній тертці, оливки нарізати тонкими кружальцями і змішати з сирною масою.
  10. Додати до шпинатного салату сирну масу та перемішати.
  11. Тісто розкатати в коло, товщиною близько 1 см і укласти на деко, застелене пергаментним папером або змащене олією. Викласти по центру тіста всю начинку, накрити її краями пирога (краї близько 3 см) і змастити їх олією.
  12. Випікати відкритий пиріг зі шпинатом близько півгодини за 180С.
  13. Вийняти деко з духовки і залишити пиріг щонайменше на 15 хвилин, потім можна нарізати порційними шматочками.
  14. Шпинатний пиріг смачний як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Цей пиріг ідеально підходить для різних ситуацій: як перекус для роботи, як страва для приготування на природі або як швидкий та корисний варіант на чаюванні з друзями. Шпинат не тільки додає унікальний смак, а й є корисним джерелом вітамінів та мінералів. Також, тісто можна замінити на безглютенове, якщо ви приймаєте таку дієту. Приготуйте цей пиріг та насолоджуйтеся корисним та смачним перекусом!