Слойка з вишнями
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г бездріжджового листкового тіста
- свіжа або розморожена вишня (можна замінити вишневим варенням) – за смаком
- цукор або цукрова пудра – за смаком
- 1 ст.л. крохмалю
- 1 жовток + 2 ст.л. молока – для змащення пиріжків
Рецепт приготування:
- Накрити листкове тісто харчовою плівкою і розморозити при кімнатній температурі. Промити вишню, видалити кісточки і викласти ягоди на сито.
- Розкатати тісто у лист не більше 5 мм товщиною, розрізати на 6 рівних прямокутників. Як варіант приготування - розділити кожен прямокутник на дві частини, на одній зробити декілька поперечних насічок ножем (для забарвлення пиріжка та виходу пари), а на другій викласти трохи вишні.
- Присипати вишню легко цукровою пудрою та крохмалем, накрити начинку половиною тіста з насічками. З’єднати та прижати краї тіста, перекласти листкові пиріжки на лист, застелений папером або промазаний олією.
- З’єднатиу невеликій мисці жовток з молоком, розбити вилкою та змастити отриманою сумішшю поверхню тіста.
- Випікайте пиріжки при температурі 220/240 °С протягом 10-15 хвилин. Вийміть лист і залиште на 15-20 хвилин охолодитися.
- Листкові пиріжки з вишнею будуть смачними як теплими, так і повністю охолодженими. Приготуйте ці смачні та легкі пиріжки для ваших друзів та рідних та насолоджуйтесь найкращими смаками цього сезону.
Цікаві факти:
- Листкове тісто складається з багатьох тоненьких шарів, розділених маслом або жиром. Коли тісто піднімається в духовці, шари розділяються, утворюючи слойки.
- Вишня містить багато корисних речовин, таких як вітаміни С та К, антоціани, фітонциди та інші антиоксиданти. Вони можуть знижувати ризик серцевих захворювань, зміцнювати імунну систему та покращувати зір.
- Українці люблять готувати різні види пирогів, особливо з фруктовими начинками. Вишневий пиріг - один з найулюбленіших варіантів, а в цілому фруктові пироги стали частим гостем на українських столах.