Скумбрія у фользі
Кухня
Інгредієнти:
- 2 тушки скумбрії
- 1 середній лимон
- 4 ст.л. гірчиці
- 5-6 зубчиків часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Тушки скумбрії очистити від голів, хвостів, нутрощів і ретельно промити. У невеликій ємності з'єднати гірчицю з часником (попередньо почистити його і розчавити в часникодавці), сіллю, перцем і спеціями.
- Лимон вимити і порізати тонкими часточками. Кожну тушку скумбрію всередині і зовні змастити гірчичною сумішшю і покласти всередину часточки лимона. Скумбрія у фользі буде смачнішою, якщо дати їй попередньо промаринуватися в холодильнику (близько 2-3 годин, можна більше).
- Духовку розігріти до 180С, приготувати два листи фольги. Вийняти миску з маринованою скумбрією з холодильника, покласти кожну тушку на окремий лист і щільно загорнути її в нього. Перекласти обидві рибини на деко або у форму і відправити в розігріту духовку.
- Скумбрія у фользі запікається близько 40 хвилин. Вийняти запечену скумбрію з духовки і залишити на 5-10 хвилин. Потім розгорнути фольгу, перекласти рибу на тарілку і подавати до столу з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Українська кухня має безліч варіантів приготування риби, а запечена скумбрія у фользі є одним із найулюбленіших. Цей рецепт дає змогу зберегти соковитість і ніжність риби завдяки її приготуванню у фользі. Ароматна гірчиця разом із цитрусовим присмаком лимона надає скумбрії неперевершеного смаку. Запечена скумбрія у фользі стане чудовим варіантом для сімейного обіду або святкового столу. Спробуйте цей рецепт і ви точно полюбите цю смачну рибу!