Скумбрія на мангалі

Скумбрія на мангалі
4.1
(6)
Метод: На грилі
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 тушки скумбрії, вагою 400 гр кожна
  • 3-4 ст.л. білого сухого вина (можна замінити 2 ст.л. лимонного соку)
  • 30 гр вершкового масла
  • спеції для риби за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Тушки скумбрії очистити від нутрощів, голів, хвостів і плавників. Ретельно вимити й обсушити рибу. Обережно розрізати рибу вздовж хребта на дві рівні частини. Видалити з кожного філе всі кістки.
  2. З двох скумбрій має вийти чотири шматки філе. Кожен шматок натерти сіллю, перцем і спеціями за смаком, скласти в миску. Рівномірно залити скумбрію білим сухим вином або скропити лимонним соком, накрити миску харчовою плівкою і відправити в холодильник.
  3. Скумбрія має промаринуватися протягом 2 годин. За цей час можна приготувати дрова для мангала і розвести багаття. Коли дрова повністю згорять і залишиться тільки тліюче вугілля, покласти на мангал решітку і покласти на неї філе риби (не накладаючи одне на одне).
  4. Готується скумбрія на мангалі близько 10 хвилин з обох боків. Зняти решітку з мангала і перекласти філе на тарілку. Подавати скумбрію до столу гарячою з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Скумбрія на мангалі - чудовий спосіб насолодитися свіжим повітрям і смаком морепродуктів одночасно. Готування на мангалі надає рибі особливого шарму та аромату. Зазвичай скумбрія вважається сезонною рибою, яка влаштовує справжнє свято для шанувальників морських делікатесів. Підсмажена на мангалі скумбрія стає надзвичайно соковитою та ніжною, з легким відтінком диму. Ця страва стане чудовим доповненням до вечірньої посиденьки з родиною та друзями на природі. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком простих, але дивовижних продуктів, зібраних на мангалі.