Швидкий рецепт маринованих огірків
Кухня
Інгредієнти:
- 4 стакани тонко нарізаних огірків
- 1/2 стакани дрібно порізаної цибулі
- 1/2 стакани дрібно порізаного болгарського перцю
- 300 г цукру
- 160 мл оцту 9%
- 1 ст. л. солі
Рецепт приготування:
- Порізати огірки, болгарський перец та цибулю на кружечки та кубики відповідно. Потім змішати їх у мисці.
- Приготувати банки для консервації: вони повинні бути чистими, внутрішню сторону необхідно простирилізувати для зберігання на зиму. Кришки також треба добре вимити або прокип'ятити для консервації.
- Розподілити змішаний огірковий салат по банках.
- В каструлі змішати оцет, цукор та сіль, підігріти цю суміш на невеликому вогні, помішуючи, до кипіння. Зняти з вогню та швидко залити маринадом огірки у банках. Поки не встигнуть остигнути, закрити кришками.
- Остудити банки та поставити у холодильник на 24 години. Мариновані огірки готові!
Інформація на замітку:
- Маринування - це старовинний народний спосіб зберігання овочів та фруктів на зиму. Цей спосіб забезпечує збереження корисних речовин та вітамінів у продуктах, що є особливо важливим у зимовий період, коли вони не так легко доступні.
- Мариновані огірки можна подрібнити та додати до салату як інгредієнт. Вони чудово пасують до сметани, зеленого горошку.
- Оцет у цьому рецепті можна замінити на лимонний сік, який додатково підкреслить смак огірків та перцю.
- Цей рецепт маринованих огірків є дуже простим, незважаючи на це, тут також можна експериментувати, додавши до маринаду різні спеції, такі як гірчиця, коріандр або часник.