Швидкий рецепт маринованих огірків

Швидкий рецепт маринованих огірків
4.3
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 стакани тонко нарізаних огірків
  • 1/2 стакани дрібно порізаної цибулі
  • 1/2 стакани дрібно порізаного болгарського перцю
  • 300 г цукру
  • 160 мл оцту 9%
  • 1 ст. л. солі

Рецепт приготування:

  1. Порізати огірки, болгарський перец та цибулю на кружечки та кубики відповідно. Потім змішати їх у мисці.
  2. Приготувати банки для консервації: вони повинні бути чистими, внутрішню сторону необхідно простирилізувати для зберігання на зиму. Кришки також треба добре вимити або прокип'ятити для консервації.
  3. Розподілити змішаний огірковий салат по банках.
  4. В каструлі змішати оцет, цукор та сіль, підігріти цю суміш на невеликому вогні, помішуючи, до кипіння. Зняти з вогню та швидко залити маринадом огірки у банках. Поки не встигнуть остигнути, закрити кришками.
  5. Остудити банки та поставити у холодильник на 24 години. Мариновані огірки готові!

Інформація на замітку:

  • Маринування - це старовинний народний спосіб зберігання овочів та фруктів на зиму. Цей спосіб забезпечує збереження корисних речовин та вітамінів у продуктах, що є особливо важливим у зимовий період, коли вони не так легко доступні.
  • Мариновані огірки можна подрібнити та додати до салату як інгредієнт. Вони чудово пасують до сметани, зеленого горошку.
  • Оцет у цьому рецепті можна замінити на лимонний сік, який додатково підкреслить смак огірків та перцю.
  • Цей рецепт маринованих огірків є дуже простим, незважаючи на це, тут також можна експериментувати, додавши до маринаду різні спеції, такі як гірчиця, коріандр або часник.