Консервований горошок на зиму

Консервований горошок на зиму
3.8
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3-л банка зеленого горошку (очищеного)
  • 1 л чистої води
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. оцту 9% (на кожну 1л банку)

Рецепт приготування:

  1. Банки ретельно вимити і простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
  2. Зелений горошок очистити від шкірки, скласти в друшляк та ретельно промити під струменем холодної води, перебираючи його рукою. Дати воді повністю стекти, а горошку обсохнути.
  3. У каструлі закип'ятити багато води і покласти туди горошок. Варити його при слабкому кипінні до м'якості 20-25 хвилин.
  4. В кінці варіння приготувати маринад: змішати в окремій каструлі воду з цукром, сіллю і довести до кипіння, помішуючи.
  5. Злити гороховий відвар, розкласти горошок по банках і залити киплячим маринадом. В кожну банку влити оцет, закрутити кришками і перевернути. Огорнути банки з консервованим горошком теплою ковдрою і залишити до повного остигання скла.
  6. Консервований горошок зберігати в темному та прохолодному місці.

Приготування консервованого зеленого горошку на зиму - це простий і швидкий спосіб зберігання свіжих овочів на довгий час. Крім того, цей рецепт дозволяє додати горошку надзвичайний смак та аромат за рахунок маринаду з цукру, солі та оцту. Така консервація ідеально підійде до страв з м'ясом, рибою, пастою або як самостійна закуска.

Зелений горошок - це багате джерело білка, вітамінів та мінералів, таких як залізо, магній, калій та фосфор. Він допомагає зміцнити імунну систему, підвищити енергію людини та покращити роботу шлунково-кишкового тракту.

Спробуйте цей простий та корисний рецепт, насолоджуйтесь смаком літніх продуктів протягом всієї зими. А якщо у вас є зайві овочі, спробуйте консервувати їх за цим же рецептом і зберегти корисні властивості овочів протягом довгого часу.