Яблучний джем

Яблучний джем
4.4
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг яблук
  • 1 кг цукру
  • 150 мл чистої води
  • 1 ч.л. молотої кориці (не обов'язково)

Рецепт приготування:

  1. Для приготування джему краще використовувати лише дозрілі або слабо дозрілі яблука, оскільки вони містять більше желюючої речовини - пектину. Яблука розрізати навпіл і видалити серцевину, вона для приготування не знадобиться.
  2. Очистити м'якоть від шкірки і покласти шкірку в окрему миску. М'якоть також покласти у велику миску або каструлю, додати цукор і перемішати, залишити на час варіння відвару.
  3. Залити яблучну шкірку водою, поставити на вогонь і проварити протягом 10 хвилин при слабкому кипінні. Злити отриманий відвар в окремий посуд, проціджуючи його через сито. Додати відвар до яблук із цукром та поставити все на вогонь.
  4. Варити яблука до пом'якшення при слабкому кипінні рідини близько півгодини, періодично помішуючи. Потім подрібнити вміст каструлі за допомогою блендера або тертки до пюреподібної консистенції.
  5. Яблучне пюре повернути на вогонь і варити ще 15-30 хвилин до готовності. Щоб перевірити готовність джему, капніть гарячим джемом на дуже холодну тарілку (бажано попередньо охолоджену в морозильнику), якщо крапля не розтікається при нахилі тарілки - значить джем готовий. В кінці варіння можна додати корицю та перемішати.
  6. Банки заздалегідь простерилізувати, а кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин. Розлити по сухим стерильним банкам джем, закатати кришками і перевернути дном догори. Укрити банки ковдрою, залишити на 6-10 годин. Зняти ковдру, перевернути банки кришками вгору і відправити на зберігання в прохолодне та темне приміщення.

Цей яблучний джем з корицею - справжній скарб для будь-якої господині. Він простий у приготуванні та має приємний аромат, який здатен зігріти в холодну зиму. Додавання кориці надає йому витонченого смаку. Джем також має корисні властивості, такі як покращення перетравлення та підвищення імунітету.

Яблучний джем - дуже корисна заготівля на зиму, яку можна додавати до чаю, використовувати в якості начинки для випічки або просто їсти на хлібі. Цей джем - ідеальний спосіб задовольнити свій апетит та отримати корисні вітаміни та мінерали, які містяться в яблуках. Спробуйте цей рецепт і переконайтеся в його вигідних властивостях!